Topul pensiilor speciale: cea mai mare, 43.381 lei brut pe lună

Data:

Termenul a devenit atât de comun, încât și pensiile de serviciu sunt asimilate celor speciale, criteriul fiind mărimea lor.

Categoria pensiilor „speciale” rămâne unul dintre subiectele delicate, mai mereu în atenția opiniei publice din România în ultima vreme. Încet, încet, „specialele” au inclus și pensiile de serviciu – deși acestea au fost de fapt primele, cele care au existat și înainte de 1990.

„Specială” a rămas în cele din urmă referirea la cuantum – mult mai mare decât pensia medie obținută prin contributivitate după un stagiu de 35 de ani. Potrivit ultimelor raportări statistice, aceasta din urmă a fost în trimestrul II al anului 1774 de lei net la nivel național, 1691 de lei în județul Iași.

Citește și: Patriotismul ca responsabilitate pentru lumea de mâine

Sentimentul de inechitate socială nu a apărut odată cu adoptarea de către parlamentari a statutului lor, în 2006, lege prin care își acordau pensii, ci majorarea susținută a acestui venit lunar, care depășește în prezent 4000 de lei net pentru un mandat. Numărul maxim de mandate luate în calcul pentru stabilirea indemnizațiilor pentru limită de vârstă – cum se numește acest venit pe care și l-au aprobat aleșii – este 3.

Continuarea în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...