A fost finalizată jurizarea celei de-a patra ediţii a Concursului de Vinuri Spumante Româneşti, singura competiţie de acest gen din România, are a avut loc simultan la Iaşi şi Bucureşti, în capitala Moldovei fiind găzduită de către Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”.
Pentru competiţia din acest an au fost propuse 45 de sortimente de vinuri spumante de la majoritatea producătorilor români, unele fiind recent apărute pe piaţă, altele care au fost lansate special cu această ocazie. Jurizarea s-a realizat după o fişă de degustare proprie, mai complexă decât cea standard de la Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), astfel încât aprecierea finală este considerată a fi cât mai relevantă posibil.
Citește și: Furie și frică: protestele din Iran, văzute din interior
Un top fără surprize, dar care reflectă scăderea consumului din România
Prof.dr. Valeriu Cotea, oenolog, cadru didactic al USV Iaşi şi membru corespondent al Academiei Române, filiala Iaşi, a explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că rezultatele acestei degustări nu îl surprind în mod special. Frâncuşa de la Cotnari era deja apreciată în rândul membrilor juriului, iar podgoria Silvania a început să revină în forţă, după ce o perioadă nu a mai produs. „Zona este însă fantastică pentru vinurile spumante”, a explicat prof.dr. Valeriu Cotea.
Foto: prealuare ZDI
Continuarea, în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News