Traficant de droguri, prins în flagrant, nu are sentință în prima instanță nici după 8 ani. Vine prescripția

Data:

Faptele sunt din 2015-2016: tânărul fusese filat când vindea cannabis în cantități mari, cu sutele de grame. În cinci ani, DIICOT a făcut doar trei mișcări în acest dosar: l-a identificat pe autor în 2016, l-a audiat în 2019 și l-a trimis în judecată abia în 2021. După doi ani la Tribunal, nu este dată încă prima sentință. În ianuarie 2024 faptele se prescriu. Riscul de a nu se încheia procesul în apel este foarte mare.

Ștefan Loredan Florin, un apropiat al fostului director de la Școala Populară de Arte și furnizor de echipamente pentru instituție, precum și pentru alte entități de stat, este trimis în judecată pentru trafic și deținere de droguri de risc.

În jumătate de an, între iulie 2015 și ianuarie 2016, a vândut peste 1,7 kg de cannabis. Cercetările procurorilor de la DIICOT au durat enorm și sunt puse acum în pericol de prescripția care poate surveni: ultimele fapte sunt din ianuarie 2016, dosarul a ajuns în instanță abia în 2021, în 2023 încă nu este o soluție în proces. Termenul de prescripție este de 8 ani în cazul său – ianuarie 2024 și încă nu a fost dată prima condamnare.

Citește și: ABUZ Poliția din Craiova pune presiune pe o jurnalistă din rețeaua PRESShub să-și dezvăluie sursele
„Nu ne-am gândit să tragem de timp ca să intrăm în termenul de prescripție. A fost un dosar disjuns dintr-un alt dosar, de aceea a durat mai mult la DIICOT”, a precizat Bogdan Luca, avocatul lui Loredan Ștefan.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Facebook

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Limba română, serbată și de Ziua Unirii Basarabiei

Pe 27 martie, la Chișinău, sărbătorim împreună limba și...

Cetate din Transilvania, reconstruită ca în urmă cu 1.200 de ani

Primăria comunei Biharia, județul Bihor, a obţinut o finanţare...

PEEK&CLOPPENBURG redeschide magazinul din Băneasa Shopping City. Noul concept revitalizat și-a întâmpinat deja primii vizitatori

Renumitul retailer multi-brand din industria fashion Peek&Cloppenburg a sărbătorit...