Traficul de persoane, problemă critică pentru România. Conferință cu participare internațională în săptămâna europeană anti-trafic

Data:

18 octombrie este Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane, un fenomen care face ravagii în România. Potrivit ultimului raport al Departamentului de Stat al SUA, România nu îndeplinește standardele minime de eliminare a traficului de persoane și este principalul rezervor din Europa pentru victimele traficului sexual și pentru exploatare prin muncă.

Cu un sistem al asistenței sociale afectat grav de pandemia de coronavirus și de subfinanțare, România are dificultăți majore în combaterea fenomenului căruia Uniunea Europeană i-a dedicat o zi specială.

Conform tendințelor actuale identificate în Raportul publicat recent de Uniunea Europeană privitor la traficul de persoane, numărul copiilor români exploatați a crescut de 10 ori în ultimii 2 ani de raportare.

Potrivit raportului Departamentului de Stat al SUA, România rămâne pentru al treilea an consecutiv pe lista de supraveghere la nivelul 2, în țara noastră fenomenul traficului de persoane fiind cel mai accentuat din Europa, comparabil doar cu situația din Irlanda sau Belarus. În categoria 3, cea mai problematică din raportul Departamentului de Stat, se află țări precum Rusia, China sau Cuba.

Pentru a aborda principalele provocări cu care România se confruntă în prevenirea și combaterea traficului de persoane sau protejarea supraviețuitorilor acestui fenomen, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) organizează în această săptămână ediția a VII-a a conferinței „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”. Conferința este organizată în cadrul proiectului STOP-AT și va avea loc vineri, 22 octombrie 2021, în format online.

Articolul integral, pe G4 MEDIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acte necesare pentru pașaport în 2024

Acte necesare pentru pașaport în 2024. În cazul adulților,...

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...