Transferurile de bani din Rusia către țările vecine au crescut cu 300-500% în 2022

Data:

Transferurile de bani din Rusia către Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Armenia și Georgia au urcat la niveluri record, de 3-5 ori mai mari decât cifrele pentru 2021, conform cifrelor băncilor centrale din 2022 analizate de site-ul de știri rus RBC.RU, citat de Kyiv Independent.

Din cauza sancțiunilor impuse de Occident, companiile străine au părăsit piața rusă, obligându-i pe rezidenții ruși să-și comande bunuri online din străinătate. Între timp, rușii înșiși au părăsit țara în masă pe fondul anunțului de mobilizare: 9,7 milioane de oameni au plecat din Rusia în iulie-septembrie, cu 12% mai mult decât în aceeași perioadă din 2021.

Mișcarea banilor a avut loc prin instrumentele rusești de transfer de bani Zolotaya Korona, Unistream și Contact, întrucât sistemele internaționale Visa și Mastercard au părăsit piața rusă.

Citește și: Impedimentele legale și constituționale ale aderării Republicii Moldova la UE

Aproximativ 775,4 milioane de dolari s-au mutat din Rusia în Kazahstan în 2022, de 6,8 ori mai mult decât în 2021, aceasta fiind și cea mai mare sumă din 2014.

Aproximativ 2 miliarde de dolari au venit din Rusia în Georgia anul trecut, în vreme ce către Uzbekistan au plecat 14,5 miliarde de dolari în 2022, cu 2,6 mai mult decât în anul precedent.

Băncile centrale din Kârgâzstan și Armenia nu și-au publicat încă cifrele pentru anul 2022. Datele sunt disponibile doar pentru 11 luni, a informat RBC.RU.

În acest interval de timp, transferurile din Rusia către Armenia au crescut de patru ori la 3,1 miliarde de dolari comparativ cu ianuarie-noiembrie 2021, în timp ce transferurile din Rusia către Kârgâzstan au crescut cu doar 6%, până la 2,6 miliarde de dolari, titrează Hotnews.ro.

Sursa foto – Foto: Alexander Blinov / Alamy / Profimedia Images

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi profesorilor

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi...

UE ar trebui să treacă la economie de război. Ce înseamnă asta

Liderii globali  folosesc adesea noțiunea de economie de război,...

Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

„Uite ce frumos aranjează Chirica grădinile, a renunțat la...