Traseul migranților spre vestul Europei trece (și) prin Caraș-Severin. Peste 3.000 de persoane au fost oprite la frontiera cu Serbia

Data:

Numărul migranților din Asia care au vrut să intre ilegal în țara noastră, pe la granița româno-sârbă din Caraș-Severin, cu intenţia de a ajunge în Ungaria şi, ulterior, în vestul Europei, s-a menținut crescut și în 2021.

Peste 80% dintre dosarele penale întocmite de polițiștii de frontieră cărășeni anul acesta au fost pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi.

Siria, Afganistan, Pakistan, Iran sau Irak sunt principalele țări din care provin migranții care au ajuns ilegal în Caraș-Severin, din statul vecin, Serbia, traversând Dunărea cu bărci pneumatice sau peste fâșia verde cu mașinile, însoțiți de călăuze, sau chiar pe jos.

În total, de la începutul acestui an, aproape 150 de persoane au fost prinse de polițiștii de frontieră cărășeni după ce au intrat ilegal în țara noastră. De asemenea, alți 3.221 de cetăţeni străini au fost descoperiți în zona de graniță şi au fost blocaţi la linia de frontieră.

Din totalul de 71 de dosare penale întocmite de polițiștii de frontieră, peste 80% au fost pentru trecere frauduloasă a frontierei şi trafic de migranţi. „Pe linia trecerilor ilegale peste frontieră s-au înregistrat un număr de 57 dosare penale, în care s-au efectuat cercetări faţă de 141 de persoane. 42 de dosare penale au fost pentru infracţiuni de trecere ilegală a frontierei de stat, iar 15, pentru trafic de persoane”, informează șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Caraș-Severin, comisarul şef de poliție Ionel Andronache.

„În ceea ce priveşte situaţia migraţiei ilegale la graniţele ţării, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră întreprinde măsuri în toate zonele de competenţă în vederea depistării şi reţinerii persoanelor care nu respectă regimul frontierei de stat, scopul fiind creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere”, precizează șeful STPF Caraș-Severin, citat de REȘIȚA.RO.

spot_imgspot_img
Resita.ro
Resita.rohttps://resita.ro
O publicație cu foarte mulți urmăritori, care caută să facă diferența în presa locală atacând subiecte de maxim interes pentru oraș nu copiind aceleași știri din celelalte publicații. Un ziar al reșițenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...

„Flota fantomă” a Rusiei, în vizorul Occidentului. O nouă rundă de sancțiuni | Aktual24

Următoarea rundă de sancțiuni ale UE ar urmă să...

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...