3 licee, din Bihor și Suceava, au câștigat concursul flash-mob organizat în cadrul „ReACT”

Data:

S-a finalizat campania de conștientizare a tinerilor privind riscul și efectele traficului de minori și drepturile victimelor traficului de minori, desfășurată în cadrul proiectului „ReACT- Reformă și acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiție” implementat de Asociația Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului (CADO), împreună cu Centrul European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică (ECLER) şi Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB),

Obiectivul campaniei a fost de informare și conștientizare a 2.000 de tineri cu privire la efectele traficului de persoane în rândul copiilor, tineri care la rândul lor devin mesagerii victimelor pentru o justiție prietenoasă copiilor. Campania a avut o serie de mesaje, printre cele mai relevante fiind: „Nu ești singur!”, „Dreptul tău îl apăr și eu!”, „Reacționăm Împreună! ”.

Cu sprijinul colaboratorilor Consiliul Național al Elevilor, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, precum și Asociația ReSTART PLUS din Vaslui, în cadrul campaniei au participat peste 330 de cadre didactice și mai bine de 2.300 de elevi din 53 de unități de învățământ liceal din 11 județe, respectiv: Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Iași, Olt, Suceava, Timiş, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

Așadar, liceele participante au organizat flash-mob-uri, realizând un material video, fotografii și desene cu teme privind apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiție, care ulterior au fost postate pe pagina de facebook a proiectului REACT în data de 1 iunie 2022, de Ziua Internațională a Copilului.

În urma selecției realizate de un juriu, care a evaluat numărul de like-uri primite, creativitatea și mesajul fashmob-urilor, au fost declarate câștigătoare trei licee din județele Bihor și Suceava, și anume:

Locul I – Liceul Teoretic nr.1. din Bratca, județul Bihor- 100 puncte
Locul II – Colegiul Tehnic nr.1 din Vadu Crișului, județul Bihor- 90 puncte
Locul III – Liceul Tehnologic nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava- 85 puncte

Pentru mai multe informații despre proiectul REACT și Campania de Conștientizare derulată pe parcursul acestuia, vă invităm să accesați: https://www.facebook.com/React-102125898623063/ sau ne puteți contacta la adresa de e-mail: campanie.react@gmail.com sau la numărul de telefon 0770367769, Coordonator campanie – Ionuț Ruști.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiect derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este îmbunătățirea statutului minorilor ca victime ale traficului uman în sistemul de justiție penală prin acțiuni de watchdog, de advocay de modificare a cadrului legislativ, de conștientizare a victimelor/potențiale victime, a profesioniștilor privind drepturile copiilor în sistemul de justiție penală și de pregătire a profesioniștilor din sistemului judiciar și social privind aplicarea legislației naționale și europene privind drepturile copiilor, victime ale traficului, în sistemul judiciar.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul. Cablurile şi conductele...

De la mare la golf. Iranul nu a fost întotdeauna dușmanul Israelului

Am avut parte de un week-end palpitant pe plan...

Casa Roset-Catargiu din Iași. Restaurarea unui simbol | Ziarul de Iași

Casa Roset-Catargiu din Iași. Institutul Național al Patrimoniului vrea...

Combaterea Aspectului Neplăcut din Jurul Buzelor: Ghid pentru Întinerirea Periorală

Combaterea Aspectului Neplăcut din Jurul Buzelor: Ghid pentru Întinerirea Periorală