Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?

Data:

La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați.

Săptămâna trecută au murit deja unii, care nu sufereau de nicio altă boală. Mai mult de 400 de copii sunt internați în spitale și alte sute stau acasă bolnavi de coronavirus în diferite stadii, după ce premierul și președintele au refuzat să închidă școlile, ignorându-i pe specialiștii Direcțiilor de Sănătate Publică.

Ar putea fi, oare, judecați pentru ucidere din culpă primul-ministru, ministrul învățământului și ceilalți decidenți, pentru că au negat pericolul și au evitat să ia măsurile cerute de specialiști? Se plătește reaua credință, atunci când atâția oameni mor? Dacă un șofer omoară din neatenție un pieton ajunge la închisoare. Dar dacă premierul, guvernul, președintele nu vor să ia decizii care să evite două mii de morți pe săptămână ar trebui pedepsiți? Sau vor plăti doar electoral pentru că nu au vrut să accepte că pandemia a lovit România?

Citiți articolul integral pe Deutsche Welle

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

OPINIE Puțin câte puțin, Ciolacu devine Putin (Aktual24)

OPINIE Puțin câte puțin, Ciolacu devine Putin. De trei...

Procurorul care i-a oprit pe polițiști să intre în casa criminalului Dincă, un an cu salariul micșorat

Instanța supremă a decis să-l sancționeze pe procurorul Cristian...

Chromosome Dynamics anunță lansarea platformei exclusive B2B – chrd.ro – pentru fitofarmacii și distribuitori

Chromosome Dynamics anunță lansarea platformei exclusive B2B - chrd.ro - pentru fitofarmacii și distribuitori

Judecătorii acuzați că i-au favorizat pe frații Micula, scăpați de Înalta Curte

Judecătorii acuzați că i-au favorizat pe frații Micula, scăpați...