miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăDeutsche WelleUcidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?

Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?

La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați.

Săptămâna trecută au murit deja unii, care nu sufereau de nicio altă boală. Mai mult de 400 de copii sunt internați în spitale și alte sute stau acasă bolnavi de coronavirus în diferite stadii, după ce premierul și președintele au refuzat să închidă școlile, ignorându-i pe specialiștii Direcțiilor de Sănătate Publică.

Ar putea fi, oare, judecați pentru ucidere din culpă primul-ministru, ministrul învățământului și ceilalți decidenți, pentru că au negat pericolul și au evitat să ia măsurile cerute de specialiști? Se plătește reaua credință, atunci când atâția oameni mor? Dacă un șofer omoară din neatenție un pieton ajunge la închisoare. Dar dacă premierul, guvernul, președintele nu vor să ia decizii care să evite două mii de morți pe săptămână ar trebui pedepsiți? Sau vor plăti doar electoral pentru că nu au vrut să accepte că pandemia a lovit România?

Citiți articolul integral pe Deutsche Welle

Sabina Fati
jurnalist la DW România
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE