Ucraina a ridicat un MiG-29 pentru a forța aterizarea unui avion care transportase țigări de contrabandă în România. ”Sistemele radar românești sunt vechi de peste 20 de ani”

Data:

Forțele aeriene ucrainene au ridicat un avion de luptă MiG-29 pentru a forța aterizarea unei aeronave An-2 a contrabandiștilor care duceau țigări în România, scrie Hotnews.

Avionul contra­bandiștilor a intrat ilegal în România în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind depistat de grănicerii ucraineni la întoarcerea în statul vecin sâmbătă dimineață.

Avionul An-2 a fost interceptat de un MiG-29 al Brigăzii de aviație tactică „Oleksandr Pokryshkin” Sevastopol și forțat să aterizeze la ora 7.30 pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv (Cosăuți).

“Agenți ai Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat și militari ai unității speciale DOZOR au reținut 4 persoane. După ce aerona­va a aterizat, au încercat să scape într-o mașină”, arată Servi­ciul de Stat al Grănicerilor din Ucraina.

Cei reținuți sunt suspectați de contrabandă. Infracțiunile au fost raportate la parchet și la structurile regionale de la Cernăuți și Ivano – Frankovsk ale Serviciului de Securitate al Ucrainei.

”Cât de penetrabilă este granița noastra de măreață țară NATO?Acum doi ani, un elicopter de fabricatie ruseasca, a trecut granița ilegal din Ucraina si s-a prăbusit lângă Săpînța, pilotul mort.Au mai fost traversări de acest tip – celebra aterizare a unui vest-german cu un mic avion in Piata Rosie din Moscova, nereperat de sistemele URSS sau evadarea din RSR a unui pilot român cu un MIG cu care a ajuns până în Turcia, zburând la joasă inălțime, fara sa fie vazut de români sau bulgari. Dar de atunci s-a trecut la alte standarde de detectie radar. Sistemele radar românești sunt vechi de peste 20 de ani, abia de acum vor fi modernizate si corelate cu sistemele NATO, cu o investitie de vreo 145 mil lei, anuntata anul trecut de MAPN. Dar nu-mi pun mare baza, se vor putea defecta si acestea, la momentul oportun, pentru numai citeva ore, cum s-a intamplat si cu sistemul modern de supraveghere a traficului pe mare SCOMAR, acum doi ani, cand cu șalupa cu droguri venită din Turcia și eșuată la Sf Gheorghe.E limpede ca acest eveniment va declansa un scandal politic de toata frumusetea, cu americani nervosi la celalalt capat al firului”, a scris jurnalistul Dan Radu, pe Facebook.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...