Ucraina aruncă totul în luptă. Sunt mobilizați și bărbații peste 60 de ani

Data:

Apropierea tancurilor rusești de Kiev a determinat autoritățile ucrainene să arunce totul în lupta pentru protecția capitalei.

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat vineri că mobiliza inclusiv bărbații peste 60 de ani care mai sunt apți pentru confruntare.

„Atacul pe scară largă al Rusiei asupra statului nostru durează de 30 de ore. Datorită eroismului apărătorilor noștri, Ucraina a îndurat prima, cea mai grea zi. Ocupanții au suferit pierderi semnificative.

Mii de oameni se alătură forțelor de apărare teritorială și sunt gata să respingă inamicul. Numai la Kiev există deja 18.000 de pistoale-mitralieră și muniția corespunzătoare, care au fost deja distribuite și vor continua să fie distribuite trupelor de voluntari.

Cei care doresc să se alăture Trupelor Trupelor și să-i oprească pe ocupanții ruși cu armele în mână sunt în creștere și vin mai multe arme.

În plus, am decis, de comun acord cu Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Yuri Galushkin, să implicăm și bărbații peste 60 de ani, care sunt pregătiți moral și fizic să reziste și să învingă dusman”, a anunțat ministrul Apărării din Ucraina, Oleksiy Reznikova.

Citește și: BREAKING Forțele ruse au intrat în Kiev

Cetățenilor li s-a cerut să filmeze trupele rusești

Ucrainenii mizează pe ajutorul militar și financiar extern și afirmă că acesta este în creștere.

„Am petrecut cea mai mare parte a nopții discutând cu colegii mei miniștri ai apărării, care ne oferă sprijin constant. Reacția lumii devine din ce în ce mai clară. Vom primi în curând întăriri suplimentare sub formă de arme moderne și alte resurse de la partenerii noștri.
Am reușit deja să spargem planurile ocupanților ruși. Acum este important să distrugem lanțul minciunilor creat ede Kremlin. Și acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și agresor, care atacă vecinii”, este mesajul lui Oleksiy Reznikova.

Citește și: VIDEO Imagini dramatice în Ucraina. Bărbat prins într-o mașină călcată de un tanc rusesc pe străzile din Kiev

Demnitarul a îndemnat populația să fotografieze și să filmeze toate mișcările trupelor rusești, pentru a ajuta armata ucraineană, dar și pentru a exista dovezi ale abuzurilor și crimelor acestora.

„Dovezile crimelor comise de forțele de ocupație ruse sunt publicate pe resursele oficiale și pe paginile de socializare ale Ministerului Apărării, Forțelor Armate ale Ucrainei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență, Serviciului de Stat de Grăniceri și altor autorități și organismele de autoguvernare. (…) Trebuie să arătăm lumii ce este apărarea totală”, a scris ministrul Apărării.

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la...