Ucraina, dragostea mea

Data:

spot_img

O continuare a filmului ,,Hiroshima, dragostea mea” se scrie în acest moment aproape de granițele României. Alain Resnais a regizat un film de dragoste prin care a încercat să transmită mai bine decât printr-un documentar tragedia Hiroshimei. Acum am devenit toți spectatori la un film tot despre dragoste, război și distrugere în care ne putem vedea și pe noi ca protagoniști în viitorul apropiat.

Președintele Putin a informat partenerii săi de afaceri din Vest încă din discursul său pentru națiunea rusă din 2005 că dispariția URSS a fost cea mai mare tragedie geopolitică a secolului. Constant a arătat că întreprinde tot ce este necesar pentru a reface ,,epoca de aur” a națiunii ruse și a plantat baze militare în Georgia, în Kaliningrad și în Transnistria de unde să poată ataca statele în care minoritatea rusă trebuie protejată.

Președintele Putin a acordat avantaje comerciale statelor care consimt la onoarea nereperată a Federației Ruse, inclusiv prin plata unor salarii consistente unor politicieni dispuși să îl ajute în planul său de refacere a influenței Mamei Rusia în lume, așa cum sunt foștii premieri Gerhard Schroder și Paavo Lipponen.

Președintele Biden nu a putut să refacă relația stricată de Donnie Goldilocks cu Germania decât prin ridicarea sancțiunilor persoanelor implicate în proiectul Nordstream II, proiect asumat de către statul german, deși era conștient că devine complice la planul președintelui Putin de a reface Uniunea Sovietică în fapt.

Statele democratice din Vest vor dori o poziție privilegiată de negociere cu Federația Rusă în continuare, indiferent de ce acțiuni militare va întreprinde Președintele Putin. Franța a fost unul dintre statele care a garantat integritatea teritorială a Ucrainei, dar încearcă să distrugă NATO prin crearea unei organizații militare paralele care să fie la fel de eficientă militar ca trupele de operetă ale statului Vatican.

Citește și: Câmpulung Muscel, radiografia unui oraș încremenit în ruinele comunismului

Atât Franța, cât și Germania au preferat să nu vadă că președintele Putin dorește refacerea Cortinei de Fier. Federația Rusă a solicitat oficial ca România și Bulgaria să nu mai aibă trupe ale aliaților pe teritoriul lor. Pe scurt, Federația Rusă vrea o retragere de facto a celor două state suverane din NATO pentru că se simte amenințată acum de trupele aliate exact când atacă Ucraina. Așa am aflat și unde se dorește să fie această cortină de fier și anume, dincolo de granița acestor două state, state care sunt avertizate să nu mai se comporte ca un membru al NATO, ci să ceară voie Federației Ruse pentru orice demers de apărare a teritoriului național.

Există curente politice naționaliste care susțin apropierea de Federația Rusă prin comuniunea modelului geopolitic bazat pe familie tradițională și pe conlucrare directă prin societăți comerciale de tip sovroame cu Federația Rusă. Există posibilitatea reală ca o conducere favorabilă includerii într-o nouă alianță economică și militară să ajungă la putere în România, mai ales în contextul statului eșuat, care pare că devine pe zi ce trece din ce în ce mai corupt și incompetent.

Românii pot alege democratic să iesă din UE și NATO și să fie incluși în proiectul geopolitic al Președintelui Putin. O astfel de alegere va fi însă irevocabilă, așa cum au observat pe pielea lor opozanții regimurilor din Belarus și Kazahstan. Ucraina, Georgia și Moldova trăiesc în fiecare zi cu sentimentul că pot fi cucerite de către Federația Rusă care are baze militare de unde poate declanșa atacuri devastatoare. Statele baltice pot fi oricând fi supuse unei ofensive militare cu baza în Kaliningrad și Belarus.

Prietenii președintelui Putin au știut că armata rusă este modernizată și că un atac pentru refacerea gloriei Mamei Rusia va fi iminent. Au preferat și vor prefera în continuare relația economică privilegiată cu Federația Rusă suferinței celor care vor fi victime ale războiului. Libertatea celor din Est reprezintă un cost irelevant pentru cei din Vest atâta timp cât ei câștigă bani grei și nu pierd nimic.

Citește și: 3 motive pentru care generalii români au doctorate și cei din NATO nu

Este evident că Mama Rusie își iubește toți fii rătacitori din fostul Tratat de la Varșovia și că nu va precupeți niciun efort măcar să aducă din nou la sânul ei România și Bulgaria.

De aceea, este important să învățăm din suferința Ucrainei care a crezut în garanțiile de securitate ale Marii Britanii, SUA, Franței, Chinei și Rusiei. Nimeni nu va veni să ne apere dacă vom ajungem atât de vulnerabili încât să fim cuceriți în câteva zile.

Prietenul nostru Ben Hodges, fost comandant al forțelor SUA în Europa, ne-a atras atenția că nu putem primi sprijin în cazul unui atac al Rusiei dacă nu avem infrastructură spre Vest. Dacă tot vom avea în curând o ședință CSAT cu privire la atacul iminent al Rusiei pentru schimbarea conducerii de la Kiev sau cel puțin pentru anexarea unei porțiuni semnificative din Estul Ucrainei, poate infrastructura critică pentru primirea de sprijin logistic în cazul unui atac va intra și ea în discuție, cu obiective concrete, cu termene și răspunderi concrete. Dacă dorim să facilităm orice potențial atac extern trebuie să ne păstrăm ritmul actual de 30 de km de autostradă pe an în loc să construim 27 de km de autostradă pe zi, așa cum face India.

Să nu uităm că pe 17 ianuarie 2017 președintele Putin i-a făcut cadou fanului său, Igor Dodon, harta Moldovei Mari și a consimțit la regretele acestuia că Imperiul Rus nu a anexat actuala provincie istorică românească Moldova, Nordul Bucovinei și o porțiune din Dobrogea, adică jumătate din România.

Un război se pierde cu mult timp înainte să se întămple. Bismark a construit Germania Mare prin pregătire temeinică și prin strategii inteligente de adormire a vigilenței dușmanilor interni și externi. Președintele Putin știe să fructifice lăcomia europenilor dispuși să tolereze orice acțiune a acestuia de anexare a teritoriilor altor state, este un sponsor generos al curentelor naționaliste din Europa și are șansa ca în 2024 să găsească din nou un prieten adevărat pe Donnie Goldilocks, la Casa Albă.

Ucraina a pierdut Crimeea fără niciun glonț, așa cum și noi am pierdut fără niciun glonț teritoriu național sub conducerea cleptocrată a lui Carol al II-lea. Ucraina încearcă să de vindece de corupție și să renască ca națiune independentă, doar că este o misiunea imposibilă atunci când cancerul corupției a ajuns în fază terminală și nu ai resurse militare și economice să reziști măcar o perioadă limitată unui atac extern.

Cei care trăiesc cu iluzia că nu vom fi niciodată atacați pentru că formal suntem apărați de o alianță militară să nu uite că Ucraina a avut garanții de securitate.

Uniunea Europeană este considerată mincinoasă de către Rusia și un partener în care nu se merită să ai încredere, așa cum s-a exprimat sincer Federația Rusă cu ocazia vizitei la Moscova din februarie 2021 a naivului Josep Borell. Rusia exprimă o realitate corectă și anume că prietenii lor din Franța, Germania, Austria, Italia și nu numai nu au nicio jenă să producă bani cu frații lor ruși, indiferent de câte state Rusia va fi dispusă să ocupe. De aceea, Uniunea Europeană nu există ca partener de dialog pentru Rusia pentru că sunt suficiente verigi slabe care țin prin fapte cu Federația Rusă în conflictul cu Ucraina.

Citește și: Cum s-a războit președintele interimar al CSM cu judecătorii decorați de un stat străin

Teritoriul național se apăra, în primul rând, cu soldații proprii. Chiar dacă sunt trupe din NATO dispuse să te ajute, nimeni nu va trimite soldați pe termen nelimitat să lupte pentru un aliat corupt. Afganistanul a picat imediat pentru că statul afgan sprijinit de NATO a arătat că nu se poate ține singur pe picioare. Vietnamul de Sud nu a putut nici el rezista pentru că se sprijinea doar pe corupție. Ucraina va plânge și va suferi pentru că nu a știut să se pregătească pentru a face față unui război. Românii înrolați în armata ucrainiană, care nu sunt tratați așa cum ar trebui pentru că statul român nu știe să le apere drepturile de români, vor fi trimiși acasă în coșciuge pentru că vor fi uciși de către armata rusă, mult mai bine echipată și mult mai pregătită pentru acest conflict.

Pentru statul eșuat român, corupția nu mai există pentru că nu mai avem voie să îi pomenim numele. Și totuși cancerul corupției a distrus Ucraina înainte de a fi distrusă de către armatele ruse, așa cum și România va fi distrusă de corupție și va deveni o pradă bună să fie culeasă de către Federația Rusă atunci când momentul va fi prielnic. Atunci când plângeți pentru cei care ajung să fie condamnați pentru corupție să vă gândiți dacă veți mai avea lacrimi când copiii voștri, soldați în armata română, vor avea de luptat cu armata rusă.

Un stat eșuat în faza terminală a cancerului corupției va deveni o victimă sigură dacă președintele Putin va decide să ne atace și pe noi. Așa cum România Mare a devenit victima corupției camarilei lui Carol al II-lea, așa și România noastră va pierde orice conflict prin refuzul de a lupta cu oligarhii care doresc să devenim din ce în ce mai corupți și mai disfuncționali ca democrație.

„Ucraina, dragostea mea” este un film despre o țară în care timpul nu a mai avut răbdare, în care cafeaua de dimineață este înlocuită cu susurul glonțului unui lunetist sau cu șuierul unui obuz și în care copiii înfometați se joacă printre ruine. În acest timp, în Vest, prietenii președintelui Putin își aprind trabucurile cubaneze cu bancnote de 500 de euro, eructează zgomotos după ce au consumat o găleată de caviar și sunt agresați tandru de imaginea fotomodelelor în bikini care se stropesc cu șampanie Moet în sticle de 12 litri. 

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...

Va trece si asta!

Filosoful britanic Tim Crane ironizează în cartea „The Mechanical...

Ciolacu, „premierul Nordis” – singur şi temător?

Premierul Marcel Ciolacu, 56 de ani, a consumat multă...

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși | Puterea a Cincea

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși. Calitatea...