Câmpulung Muscel, radiografia unui oraș încremenit în ruinele comunismului

Data:

De peste 30 de ani fața municipiului Câmpulung Muscel a rămas aproape neschimbată. Câmpulungenii așteaptă, ca în majoritatea orașelor care își trăiesc agonia postcomunistă, să pice de undeva din cer o soluție salvatoare.

De numele municipiului Câmpulung Muscel din județul Argeș se leagă o seamă de personalități care fie s-au născut aici, fie și-au desăvârșit cariera în fostul târg a cărui arhitectură veche de sute de ani din inima urbei dă seama de aplecarea către frumos a multor familii înstărite, unele dintre ele boierești.

Citește și: 3 motive pentru care generalii români au doctorate și cei din NATO nu

Istoria orașului îi reține, printre alții, pe Tudor Mușatescu, Ion Barbu, Dinicu Golescu (al cărui nume îl poartă unul dintre liceele localității), Alexandru Davila, Theodor Aman, Constantin D. Aricescu, Petre Țuțea și multe alte personalități în special din domeniul artelor.

Câmpulung Muscel a fost unul din sutele de orașe puternic industrializate ale României comuniste. Uzina producătoare de automobile de teren Aro, Combinatul de ciment și Combinatul de fire și fibre sintetice, acesta din urmă construit la ordinul Elenei Ceaușescu, au extins orașul cu binecunoscutele blocuri comuniste. Doar uzina Aro avea la un moment dat aproape 15.000 de angajați. Mulți dintre aceștia erau navetiști din localități rurale, unele foarte îndepărtate.

Citiți reportajul integral pe Deutsche Welle

Citiți și

DW, despre istoria contrafactuală și șansa libertății: Vă convine bătaia de joc la adresa democrației și dreptății?

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...