Ucraina: un milion de refugiați. Kievul rezistă!

Data:

Cum se vede războiul privit din România și din Germania arată jurnalista de origine română Dorina Achelăriței, care face o analiză a efectelor invaziei ruse din Ucraina dintr-o dublă perspectivă, potrivit unui articol publicat de site-ul „Știri din diaspora”.

„Angela Merkel a numit atacul lui Putin „o adâncă cezură în istoria post Război Rece a Europei”. Scholz știe că poate conta pe sprijinul ei necondiționat”, spune jurnalista în publicația citată.

Noul cancelar al Germaniei, Scholz, care a făcut propriile declarații în prima zi a agresiunii rusești asupra Ucrainei, deși cuvintele sale nu au fost la fel de pregnante – a transmis totuși un avertisment: conflictul nu trebuie să ia amploare, agresiunea trebuie să ia sfârșit, iar NATO nu trebuie subestimat în determinarea sa de a-și apăra membrii. Dar Ucraina nu este membru.

Scholz a încercat să fie diplomatic, știind că Germania are o poziție delicată, în principal din pricina dependenței germane de gazul rusesc.

Cu toate acestea, cancelarul a afirmat că acțiunile Rusiei sunt un atac asupra unei țări suverane independente, de nejustificat: „Este o încercare de a muta forțat granițele în interiorul Europei, poate chiar de a șterge o țară întreagă de pe harta lumii.”

Și are deplină dreptate. Se așteaptă până la cinci milioane de refugiați din Ucraina. Între timp, invazia rusească continuă, numărul morților crește. Căci Putin nu a fost luat în serios la momentul potrivit.

În momentul de față sunt peste un milion de refugiați, în interiorul și exteriorul Ucrainei. […]

Și Germania s-a declarat pregătită să-i primească pe refugiați, se vorbea și de crearea de coridoare umanitare. Întreaga țară fierbe, se organizează proteste ale societății civile în fiecare zi.

Cât despre Turcia, care a jucat triplu până acum, nu e sigur dacă Erdoğan va da sau nu curs cererii Ucrainei de a închide strâmtorile Bosfor și Dardanele navelor rusești. Riscul este mare. Ucrainenii ce au ajuns deja la Istanbul au fost însă bineveniți… […]

Citește mai mult în „Știri din diaspora”


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...