Ucraineni care au supraviețuit Holocaustului, dar au murit din cauza războiului pornit de Rusia  împotriva țării lor

Data:

Vanda Obiedkova, în vârstă de 91 de ani, a supraviețuit Holocaustului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ascunzându-se într-un subsol, în schimb a murit într-un subsol antiaerian din orașul ei natal, Mariupol, ca urmare a războiului rus, informează HotNews.ro.
Vanda nu este singurul caz de acest gen. Și Boris Romantschenko, un ucrainean în vârstă de 96 de ani supraviețuitor al Holocaustului, a murit în casa sa în urma unei explozii provocate de armata rusă în orașul Harkiv.
Bolnavă și slăbită în ultimele două săptămâni de viață, Vanda Obiedkova nici nu s-a putut ridica în picioare. Ea a murit pe 4 aprilie, nu liniștită de bătrânețe în propriul ei pat, ci ca victimă a oribilului război rus care i-a cuprins orașul natal, scrie Chabad.
„Mama nu merita o astfel de moarte”, spune fiica acesteia, Larissa, printre lacrimi, la doar câteva ore după ce a ajuns cu familia ei într-un loc sigur.
Privise neputincioasă cum viața mamei ei se stingea, rămânând alături de ea până în ultimul moment. După ce mama ei a murit, Larissa și soțul ei și-au riscat viața pentru a-o îngropa în timp ce bombardamentele nu au contenit deloc, într-un parc public la mai puțin de un kilometru de Marea Azov.
Citește și: Armata română ar putea face donații de echipamente militare către state partenere. Proiect de OUG

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...