​UE a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizate importurile de cărbune și interdicții la export, dar scutite exporturile de gaze naturale

Data:

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți noi sancțiuni împotriva Rusiei, printre măsuri numărându-se o interdicție a importurilor de cărbune din Rusia, în valoare de 4 miliarde de euro pe an, și noi interdicții specifice la import, în valoare de 5,5 miliarde de euro.
„Este important să menținem presiunea maximă asupra lui Putin și a guvernului rus în acest punct critic. Cele patru pachete de sancțiuni au lovit puternic și au limitat opțiunile politice și economice ale Kremlinului. Vedem rezultate tangibile. Dar în mod clar, având în vedere evenimentele, trebuie să creștem și mai mult presiunea. Astăzi, ne propunem să ducem sancțiunile cu un pas mai departe. Le vom face mai largi și mai ascuțite, astfel încât să taie și mai adânc în economia rusă”, a declarat Ursula von der Leyen.
Sancțiunile anunțate de președinta Comisiei Europene

  • o interdicție a importurilor de cărbune din Rusia, în valoare de 4 miliarde EUR pe an, care elimină o altă sursă importantă de venituri pentru Rusia.
  • interzicerea totală a tranzacțiilor pentru 4 bănci rusești importante, printre care VTB, a 2-a bancă rusă ca mărime.
  • blocarea accesului navelor rusești sau operate de Rusia la porturile UE și o interdicție impusă operatorilor de transport rutier din Rusia și Belarus.
  • alte interdicții la export, în valoare de 10 miliarde EUR, în domenii esențiale: semiconductori, utilaje și echipamente de transport avansate
  • noi interdicții specifice la import, în valoare de 5,5 miliarde EUR.
  • măsuri specifice, cum ar fi interzicerea participării companiilor ruse la achizițiile publice în UE și excluderea oricărui sprijin financiar acordat entităților publice ruse din partea Uniunii Europene sau a oricărui stat membru.
  • includerea unor persoane noi pe listele celor sancționate.
    Citește și: VIDEO Nadija Afanasieva: Nu se pune problema unei capitulări. Capitularea înseamnă moartea pentru ucraineni
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...