UE blochează averile din Europa ale lui Vladimir Putin și ale cercului său de putere

Data:

Uniunea Europeană pregătește sancțiuni financiare la adresa averii personale a lui Vladimir Putin, a ministrului de Externe Serghei Lavrov, a ministrului Apărării Serghei Șoigu și alte persoane apropiate din cercul liderului de la Moscova.

Reprezentanții statelor UE reuniți la Bruxelles pentru a stabili detaliile sancțiunilor împotriva Moscovei, aprobate joi de liderii UE, au decis să înghețe proprietățile deținute în Europa de elita conducătoare din Rusia, a declarat un oficial citat de Reuters, potrivit HotNews.ro.

Anterior, trei surse Financial Times afirmaseră același lucru, cu mențiunea că Putin și Lavrov nu vor fi supuși unei interdicții de călătorie în cadrul sancțiunilor, subliniind dorința UE de a menține deschis canalul diplomatic.

Miniștrii de externe europeni plănuiesc să aprobe pachetul de sancțiuni vineri după-amiază, împreună cu o serie de măsuri împotriva băncilor și industriei rusești, au declarat sursele FT.

Citește și: VIDEO O ucraineancă înfruntă un soldat rus: „Pune semințele de floarea soarelui în buzunare ca să crească când voi toți veți muri aici”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reduse la tăcere. Tacticile prin care victimele sunt intimidate să nu-și reclame agresorii

O tânără din Bihor, răpită şi forţată să se...

VIDEO Audiere în Parlamentul European pe tema dezinformării și propagandei ruse

Comisia specială privind ingerințele externe în toate procesele democratice din Uniunea Europeană, inclusiv dezinformarea, a Parlamentului European, a susținut, joi, audierea

Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de linii de tramvai în București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

Anonimă prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.