UEFA: Folosirea însemnelor „Ungaria istorică” va atrage sancțiuni disciplinare

Data:

UEFA a adus clarificări cu privire la folosirea simbolurilor „Ungariei istorice” de către fanii maghiari, la meciurile echipei naționale de fotbal.

 „Pentru evitarea oricărui dubiu, UEFA nu a aprobat în niciun moment utilizarea unor astfel de steaguri sau bannere, iar prezența unor astfel de bannere poate duce la consecințe disciplinare. Federația maghiară de fotbal a fost informată în mod corespunzător în acest sens și i s-a recomandat, de asemenea, să ia măsurile necesare pentru a evita ca aceste bannere să fie afișate la meciurile UEFA. 

Citește și: Pensiile speciale, inclusiv cele acordate deja, pot fi tăiate. Argumente legale și constituționale

În cazul în care este raportată afișarea unor astfel de steaguri/bannere, aceasta intră în competența organelor disciplinare ale UEFA, pentru a evalua problema și, eventual, pentru a impune sancțiuni disciplinare în conformitate cu Regulamentul disciplinar al UEFA”.

Potrivit Federației ungare, citată de publicațiile Nemzeti Sport și Hungary Todat, atât UEFA cât și FARE (organismul european de luptă contra rasismului în fotbal) au recunoscut că harta istorică a Ungariei și culorile benzii Árpád nu constituie în sine un comportament rasist, dar că acest lucru nu se aplică și altor simboluri și inscripții de pe drapel sau sloganurilor suporterilor.

Subiectul a stârnit reacții puternice de dezaprobare în România și inclusiv lideri politici s-au pronunțat vehement împotriva deciziei forului european.

Imediat, în după-amiaza de marți, 21 martie, Federația Română de Fotbal a comunicat că va cere clarificări din partea UEFA după care, a doua zi dimineața, miercuri, a comunicat că  UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European, iar forul de la Budapesta a greșit făcând anunțul. Comunicatul FRF a fost pe larg preluat în presa din România.

Continuarea, la RFI Romania!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Federația Maghiară de Fotbal / Facebook

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...