duminică, 26 septembrie 2021
AcasăÎn lumeUK a început cel mai mare studiu clinic din lume al unui...

UK a început cel mai mare studiu clinic din lume al unui test de sânge capabil să depisteze peste 50 de tipuri de cancer

Conform Ziarului de Iași, Serviciul Naţional pentru Sănătate (NHS) din Marea Britanie a început luni cel mai mare studiu clinic din lume pentru testul de sânge Galleri al companiei Grail, care poate fi utilizat pentru a depista peste 50 de tipuri de cancer înainte de apariţia simptomelor, transmite Reuters.

Testul Galleri evaluează ADN-ul din sângele pacientului pentru a determina dacă o parte din acesta provine din celule canceroase. Diagnosticarea precoce a cancerelor conduce la rate de supravieţuire semnificat mai mari. NHS a arătat că a dorit să recruteze 140.000 de voluntari în Anglia, pentru a vedea eficacitatea testului, în cadrul unui studiu clinic de control randomizat.

Jumătate dintre participanţi vor avea sângele scanat cu testul Galleri imediat. ”Trebuie să studiem cu atenţie testul Galleri, pentru a vedea dacă poate reduce semnificativ numărul cancerelor diagnosticate în stadii târzii”, a declarat Peter Sasieni, profesor specializat în prevenirea cancerului la King’s College London.

(…)

Pentru mai multe informații despre acest test, accesati Ziarul de Iași.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE