VIDEO Cutremur de 7,4 grade pe scara Richter în Turcia. Sute de morți în Turcia și Siria

Data:

Cel puțin 76 de persoane au murit în Turcia, după ce unul dintre cele mai puternice cutremure care au lovit țara în peste 100 de ani, cu magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter, a provocat mai multe cutremure mai mici în întreaga regiune, potrivit oficialilor turci, citați de CNN. 

Un alt seism, cu magnitudinea 6,7, a avut loc în aceeaşi regiune, aproximativ zece minute mai târziu, la ora 4:28 (1:28 GMT), la o adâncime de aproximativ 9 kilometri.

Guvernul României a decis, luni, trimiterea în Turcia a unei echipe RO-USAR, personal specializat în intervenţii de salvare-căutare din cadrul IGSU.


Ora 08:10 Cel puțin 111 persoane au murit și în Siria – Alep, Hama și Lattakia – și 516 au fost rănite, potrivit Ministerului sirian al Sănătății.

„Situația este foarte tragică, zeci de clădiri s-au prăbușit în orașul Salqin”, a declarat un membru al organizației de salvare Căștile Albe într-un clip video pe Twitter, referindu-se la un oraș aflat la aproximativ 5 km de granița cu Turcia, transmite The Guardian.


Ora 07:56 Agenția de presă de stat turcă transmite că seismul a avut o magnitudine de 7,4 și s-a produs la o adâncime de 7 kilometri.


Ora 07:50 Președintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a transmis „cele mai bune gânduri” celor afectați de cutremur, transmite CNN.

„Transmit cele mai bune urări tuturor cetățenilor noștri care au fost afectați de cutremurul care a avut loc în Kahramanmaraș și care a fost resimțit în multe părți ale țării noastre. Toate unitățile noastre relevante sunt în alertă sub coordonarea AFAD”, a scris Erdogan pe Twitter.


Ora 07:43 Kerem Kinik, președintele Semilunii Roșii din Turcia, a declarat că organizația trimite provizii suplimentare de sânge în sudul Turciei după cutremurul mortal care a avut loc luni dimineață, transmite CNN.

„Trimitem sânge și produse sanguine suplimentare în regiunea Deprem. Avem stocuri naționale de sânge pentru prima etapă de expediere în băncile noastre regionale de sânge.

Cu toate acestea, îi invităm pe cetățenii noștri să doneze sânge pe tot teritoriul Turciei în timpul zilei pentru nevoi suplimentare care ar putea apărea în viitor”, a scris Kinik pe Twitter.

Semiluna Roșie face parte din mișcarea internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie.


Ora 07:41 Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan s-ar fi întâlnit cu guvernatorii din Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye și Șanlıurfa pentru a discuta situația de după cutremur, potrivit rapoartelor presei de stat, citată de The Guardian.


Ora 07:40 Locuitorii își părăsesc casele în teroare, relatează The Guardian. Pe străzile din orașele din sud-estul Turciei și din Siria, oamenii au fugit din casele lor pentru a se adăposti în mașini, temându-se de replicile cutremurelor și de noi clădiri prăbușite.

Echipele de salvare și locuitorii continuă să caute cu frenezie supraviețuitori sub dărâmăturile clădirilor zdrobite în mai multe orașe de pe ambele părți ale frontierei.


Ora 07:31 Aproape 1.000 de voluntari pentru căutarea și salvarea răniților au fost trimiși din cel mai mare oraș al Turciei, Istanbul, în sudul țării, în urma puternicului cutremur cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc luni dimineață, transmite CNN. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

sursa foto: Mahmut BOZARSLAN / AFPTV / AFP

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unde aleg românii să călătorească în perioada următoare? |Monitorul de Cluj

Unde aleg românii să călătorească în perioada următoare? La...

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul la europarlamentare | Eurobarometru

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul...

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai