ULTIMA ORĂ. STARE DE ALERTĂ în județul Vrancea din cauza căderilor masive de zăpadă

Data:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea va institui, începând cu ora 11.30, Stare de alertă pentru județul Vrancea, din cauza efectelor ninsorilor din ultimele 24 de ore.

Prefectul Vrancei, Nicușor Halici, va anunșa măsurile ce se impun pentru înlăturarea efectelor ninsorilor și ale viscolului de pe teritoriul județului. Vor fi impuse o serie de restricții de circulație și alte măsuri dispuse de CJSU Vrancea.

În ultimele 24 de ore, peste 3.000 de pompieri au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru această perioadă.

Misiunile s-au desfășurat atât în cursul zilei de ieri, cât și pe timpul nopții, în 25 localități din 12 județe (Argeș, Brăila Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vrancea) și București.

Pompierii au acționat pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă, pentru evacuarea apei din 1 subsol și 1 curte, precum și pentru degajarea 4 elemente de construcție de la 4 imobile, 68 copaci și 4 stâlpi de electricitate, fiind avariate 42 autoturisme, potrivit unui comunicat al Inspectoratuli General pentru Situații de Urgență.

Citește și: Vrancea și Buzău, cele mai afectate județe de ninsori. Militarii au fost mobilizați

În contextul monitorizării atente a situației de către autoritățile cu competențe și în urma discuțiilor avute între premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, în vederea optimizării misiunilor de răspuns, la nivel național au fost întreprinse următoarele măsuri:

sursa foto – Vrancea24.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related