Un an de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19. Mai puțin de jumătate dintre români s-au vaccinat

Data:

Suntem în anul în care am vorbit despre vaccin mai mult ca niciodată și în care știința ne-a oferit șansa de a avea acces la vaccinuri împotriva COVID-19 dezvoltate în mai puțin de un an de la izbucnirea pandemiei care ne-a schimbat viața tuturor.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, cea mai amplă din istorie, a început în România chiar în a treia zi de Crăciun, acum exact un an, pe 27 decembrie. Pornită inițial cu dreptul – în primele luni erau veșnic cozi la centrele de vaccinare, platforma de programări se bloca adesea din cauza suprasolicitării, iar românii care nu prindeau loc la vaccinare în localitatea lor parcurgeau zeci sau sute de kilometri pentru a se putea vaccina acolo unde erau locuri libere – campania a pierdut apoi brusc din viteză.

În ciuda faptului că România a fost una dintre puținele țări unde, începând din lunile aprilie-mai, oricine s-a putut vaccina unde a vrut, când a vrut și cu ce vaccin a vrut, astăzi suntem la coada Europei în ceea ce privește rata de vaccinare împotriva COVID-19 – mai puțin de jumătate dintre români s-au vaccinat – rata de vaccinare la populația eligibilă (cu vârsta peste 12 ani) este de 44%, iar la populația generală de aproape 39%.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: