Un an de război. Zeci de ucraineni s-au adunat în Satu Mare şi au aprins lumânări

Data:

Zeci de ucraineni, mame cu copii, s-au adunat vineri seara în centrul municipiului Satu Mare, au aprins lumânări şi au cerut oprirea războiului, la un an de la izbucnirea conflictului.

Ucrainenii s-au adunat în Piaţa 25 Octombrie, cu drapelul ţării pe ei, baloane în culorile galben şi albastru şi au aprins lumânări în memoria celor care au căzut pe câmpul de luptă. Ei au aşezat jucării ale copiilor şi desene cu mesajele „Peace”, „Stop War”, „Stop kill ukrainean children”, informează Agerpres.

„Am venit în România vara, când în Kiev a căzut o rachetă şi au murit copii. Eu, cu soţul, care a rămas în Ucraina, am hotărât să vin în România pentru că cel mai important este copilul nostru. Am avut o prietenă care era deja în România şi care ne-a chemat, că aici este în siguranţă şi România a acordat un ajutor foarte mare ucrainenilor. Chiar şi acum soţul meu este pe front, ajută Ucraina”, a declarat presei Daria, care s-a refugiat din Kiev cu copilul ei.

Citește și: VIDEO Dacian Cioloș va candida la Președinția României: „Sunt pregătit”

În municipiul Satu Mare s-ar afla circa 450 de persoane din Ucraina care au fugit din calea războiului.

Tot vineri, prefectul Radu Roca şi reprezentanţii Uniunii Ucrainenilor din România au depus jerbe la bustul poetului naţional al Ucrainei, Taras Sevcenko, din municipiul Satu Mare, în memoria celor decedaţi în război.

Citește și: „Scandalul” Bîstroe sau cum vă manipulează PSD și PNL pentru că se teme de voi. Și de AUR


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Prefectura Satu Mare / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related