duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateUn avion militar românesc intervine pentru stingerea incendiilor din Macedonia de Nord

Un avion militar românesc intervine pentru stingerea incendiilor din Macedonia de Nord

O aeronavă C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forţelor Aeriene Române, a efectuat sâmbătă două misiuni într-o regiune puternic afectată de incendii de vegetaţie din Macedonia de Nord, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), citat de Agerpres.  

Aeronava a aruncat 10.000 de litri de apă în zona respectivă, aflată la 100 km est de Skopje.

Două avioane din dotarea Forţelor Aeriene Române intervin în Macedonia de Nord în sprijinul autorităţilor din această ţară, afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile. Este vorba de un C-27 J Spartan configurat pentru stingerea incendiilor şi un C-130 Hercules pentru sprijin logistic.

La misiune participă 15 militari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale – piloţi, personal navigant şi personal auxiliar, precum şi un ofiţer de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Direcţia Generală Protecţie Civilă care asigură legătura cu Centrul European de Răspuns la Urgenţe (ERCC) şi autorităţile de protecţie civilă din Macedonia de Nord.

Citește articolul integral în G4Media

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE