Un bust al lui Horthy, dictatorul care a masacrat români în Transilvania, dezvelit în Parlamentul de la Budapesta

Data:

Acum 82 de ani, prin ceea ce istoria noastră numeşte Diktatul de la Viena, nord-vestul Transilvaniei a fost oferit, de Hitler şi de acoliţii săi, pe tavă Ungariei.

A urmat un lung şir de crime şi de atrocităţi greu de imaginat la adresa românilor din teritoriul cedat Ungariei: crime, bătăi, schingiuiri, torturi, biserici ortodoxe şi greco-catolice dărâmate (unele, transformate în grajduri pentru caii husarilor), mii şi mii de români siliţi să-şi părăsească gospodăriile.

Citește și: O femeie ofițer din penitenciarul Mărgineni și-a dat demisia după ce s-a îndrăgostit de un deținut, cel mai periculos traficant de droguri din București

Chiar azi, în ziua „arbitrajului de la Viena”, cum e cunoscută ziua de 30 august în Ungaria, în incinta Parlamentului ţării vecine, un partid politic maghiar (Mi Hazánk Mozgalom, în traducere Mişcarea Patria Noastră, un fel de AUR unguresc) a amplasat un bust al fostului dictator Miklos Horthy.

Citește textul integral în Argeșul online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Istoria Rolex Submariner

Istoria Rolex Submariner

Chromosome Dynamics anunță lansarea platformei exclusive B2C Frunzar.ro

Chromosome Dynamics, un nume de referință în industria agricolă,...