Un cartier de case de lângă Iași ar putea schimba harta Autostrăzii A8

Data:

În Rediu, comuna din Iași devenită antologică pentru şedinţele mai mult zgomotoase decât utile ale Consiliului Local, s-a ivit un nou subiect de controverse: traseul autostrăzii.

Deşi toamna trecută au avut loc dezbateri publice pentru traseul autostrăzii la nord de municipiul Iaşi, în urma cărora a fost stabilită una din cele cinci variante aflate până atunci în discuţii, subiectul a fost redeschis odată cu sosirea în zonă a echipelor de cercetare a terenului, care trebuie să realizeze studiile arheologice.

Practic, potrivit hărţilor stabilite de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Autostrada Unirii ar trece pe lângă primele case de la intrarea în localitatea Horleşti, după indicatorul care marchează limita satului pentru cei care vin dinspre Breazu.

Este intravilanul satului Horleşti, ne spune Codrin Andoniu, un investitor care tocmai construieşte un cartier de case în această zonă şi care susţine că traseul unei autostrăzi nu poate fi decât în afara localităţilor. Mai mult, el afirmă că nu a fost anunţat despre dezbaterile publice organizate în toamna trecută pentru stabilirea traseului.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: O informație adevărată, folosită pentru o știre falsă. Când sunt amendați cei care își acoperă fața cu o mască

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să vopsești ouăle de Paște

Cum să vopsești ouăle de Paște, în roșu sau...

Ucraina a înăsprit legea mobilizării: Proceduri noi, amenzi, dar şi recompense

Ucraina are nevoie urgentă de soldaţi. Rada Supremă de...