Un consilier local din Botoșani va rămâne fără mandat în urma unor infracţiuni rutiere

Data:

O gafă penală îl va lăsa fără mandat pe un consilier local din comuna botoșăneană Avrămeni. Trimis în judecată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis, Valentin Haliuc, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Sentința definitivă a fost pronunțată joi, pe 10 februarie a.c., însă chiar dacă nu a fost condamnat la închisoare cu executare, hotărârea instanței îl fără pe consilier fără mandat.

Asta pentru că, potrivit noului Cod administrativ, mandatul aleșilor locali încetează în urma condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei.

Doar că procedura legală va fi inițiată numai după ce secretarul comunei Avrămeni va intra în posesia sentinței, care trebuie comunicată oficial.

Întâmplarea de la care i s-a tras totul a avut loc pe 20 august 2020, după ce cu o seară înainte Valentin Haliuc băuse la domiciliu vreo 2,5 litri de bere alcoolizată și circa 100 ml țuică, iar dimineața a mai cinstit câteva pahare.

Câteva ore mai târziu, însă, deși nu deținea permis de conducere, s-a urcat la volanul unei autoutilitare Volkswagen Crafter, proprietatea socrilor săi, și a mers la domiciliul unui consătean, conducând vehiculul pe DN 29 ce tranzitează localitatea Aurel Vlaicu, pentru a-i transporta niște material lemnos.

Citește articolul integral pe Monitorulbt.ro

Citește și: Oameni de afaceri cu probleme penale și politicieni controversați, la nunta afaceristului Cristian Burci, la un hotel de lux din Abu Dhabi

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...