Un dosar uluitor, o Justiţie cu adevărat oarbă. Caz de proxenetism

Data:

Magistraţii Curtea de Apel au reuşit să vadă probe incriminatoare acolo unde colegii lor de la Tribunal au apreciat că acestea nici măcar nu există. Doi ieşeni au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie, pentru trafic de persoane, după ce Tribunalul îi achitase, invocând faptul că rechizitoriul procurorilor DIICOT se bazează doar pe mărturiile victimelor, fără a aduce alte probe. Nu de aceeaşi părere au fost şi colegii judecătorilor de la instanţa superioară, care au decis condamnarea drastică a celor doi la mai bine de un an şi jumătate după ce fuseseră achitaţi. Au fost judecătorii Tribunalului superficiali, sau cei ai Curţii de Apel prea severi? Peste toate, traumele îngrozitoare ale unor minore efectiv răpite din Iaşi, nevoite apoi să se culce şi cu câte 10- 15 bărbaţi pe noapte. Parcursul incredibil şi faptele îngrozitoare din dosar, pe larg, în rândurile următoare.

Cristian Bulgariu şi Mihaela Chelariu au fost trimişi în judecată în 2017. Conform rechizitoriului DIICOT, cei doi au racolat în 2015 trei tinere din Iaşi, oferindu-le locuri de muncă în străinătate. Una dintre fete abia împlinise 18 ani, aflându-se până atunci în sistemul de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială. Prima fată, E.E., a reclamat că ar fi fost dusă în Grecia, în oraşul Schimatari din apropierea Atenei, fiind obligată din prima seară să ofere servicii sexuale unui bărbat. A încercat după aceea să se sinucidă, tăindu-şi venele, dar a fost salvată de unul dintre proxeneţi. A fost exploatată sexual timp de două luni, având şi 15 clienţi zilnic. După două săptămâni, ar mai fi fost adusă încă o fată, F.F., căreia i se promisese un post de ajutor de bucătar.

În majoritate, clienţii fetelor erau indieni sau pakistanezi. Au reuşit să fugă, refugiindu-se la un fost client pakistanez, care le-a găzduit o vreme, până au putut să se întoarcă în ţară. Celei de-a treia fete, G.G., i s-ar promis o slujbă de chelneriţă într-un bar din Germania. A fost dusă însă într-un bordel din Düsseldorf, fiind obligată să se prostitueze. Şi ea a fugit din bordel ajutată de un client, fiind ulterior preluată de o asociaţie germană de ajutor. Ajunsă la Iaşi, ea s-a întâlnit din nou cu cei doi proxeneţi, care au preluat-o din nou şi au obligat-o să se prostitueze în zona Gării Nicolina. După patru zile, ar fi fost salvată de mama ei. Victima fusese depistată, legitimată şi sancţionată în mod repetat de patrulele de ordine publică în timp ce racola clienţi, fără ca poliţiştii să-şi fi pus problema că este vorba de o tânără obligată să se prostitueze.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related