Un fenomen pe care-l credeai dispărut există la Bistrița: valutiștii

Data:

Pentru că se apropie sărbătorile de paști și volumul tranzacțiilor ilegale de valută din piața Decebal va fi în creștere din cauza banilor trimiși acasă de cei plecați în străinătate, dar și pentru că mulți bistrițeni se întorc acasă și nu renunță la un schimb valutar ilegal, funcțional încă la Bistrița și desfășurat de cel puțin 30 de ani.

Unii valutiști bistrițeni sunt de 30 de ani acolo în Decebal. Din când în când mai ia câte unul o amendă și toată lumea e mulțumită, poliția că are ce raporta (au făcut ceva), valutiștii că urmează să fie lăsați în pace o vreme și cetățenii că fac economie de 3 lei.

Cei mai cunoscuți sunt valutiștii din Decebal, de la piață, după mine ei reprezintă un exemplu al incompetenței și neputinței autorităților. Statul eșuat! Sigur că dacă nimeni nu ar mai schimba valuta la ei ar dispărea singuri, dar pe asta nu vrem să o recunoaștem. Pentru 3 lei în plus riscăm încălcând legea și am putea să fim amendați cu 5.000 de lei. Nu mai schimbați banii la negru și așa scăpăm de ei.

O altă problemă este ca acolo se rulează banii negri ai Bistriței.

Continuarea în Săptămâna online.

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...