Un influencer care promova invermectina a murit. Adepții lui sunt îngrijorați de „simptomele severe”

Data:

Danny Lemoi lua zilnic o doză de ivermectină veterinară și le-a spus miilor săi de adepți să o dea și copiilor. A murit din cauza unui efect secundar comun al medicamentului.

Cu puțin înainte de ora 7 dimineața, pe 3 martie, Danny Lemoi a postat o actualizare în grupul său extrem de popular pro-ivermectină de pe Telegram, Dirt Road Discussions.

Câteva ore mai târziu, era mort.

În ultimul deceniu, Danny Lemoi a luat o doză zilnică de ivermectină veterinară, un deparazitant conceput pentru a fi utilizat pe animale mari precum caii și vacile.

În 2021, pe măsură ce ivermectina a devenit un tratament alternativ popular pentru COVID-19 în rândul anti-vaxxenilor, el a lansat ceea ce a devenit unul dintre cele mai mari canale Telegram dedicate promovării utilizării acesteia, inclusiv instrucțiuni despre cum să administreze ivermectină copiilor, scrie Vice.

După ce Lemoi a murit, adepții săi își împărtășesc propriile efecte secundare îngrijorătoare pe care le ai de la administrarea ivermectinei și unii pun acum la îndoială siguranța medicamentului.

Inima lui era literalmente suprasolicitată

Lemoi, un operator de echipamente grele care locuia în Foster, Rhode Island, „s-a stins din viață pe neașteptate” pe 3 martie, potrivit unei postări online a familiei sale săptămâna trecută.

Pe canalul Telegram, administratorii au dat vestea morții lui urmăritorilor săi.

„Deși era evident că Danny avea cea mai mare inimă, nu știa că inima lui era literalmente suprasolicitată și creștea peste capacitatea sa, aproape dublată în dimensiune față de ceea ce ar fi trebuit să fie”.

Administratorii contului Telegram al lui Lemoi

Apoi au adăugat: „Noi înțelegem că acest lucru va ridica întrebări pentru cei care îl urmăreau.”

Lemoi a fost supus unor teste de inimă anul trecut, dar rezultatele nu au arătat niciun motiv de îngrijorare.

Citește și: O informație adevărată, folosită pentru o știre falsă. Când sunt amendați cei care își acoperă fața cu o mască

Lua medicamentul de peste un deceniu

Lemoi a început să ia zilnic versiunea de ivermectină concepută pentru animale în 2012, după ce a fost diagnosticat cu boala Lyme, potrivit unei relatări detaliate a istoricului său medical pe care l-a oferit pe un podcast în noiembrie anul trecut.

A spus atunci că la cinci luni de la prima utilizare a medicamentului, a renunțat la toate celelalte tratamente și a crezut că ivermectina i-a „regenerat” mușchiul inimii.

În timpul pandemiei, ivermectina a devenit extrem de populară în rândul anti-vaxxenilor, dintre care mulți luau și recomandau formula veterinară a medicamentului, mai degrabă decât cea concepută pentru uz uman.

În timp ce ivermectina pentru oameni este utilizată pentru a trata boli grave, s-a dovedit în mod repetat că este un tratament ineficient pentru COVID-19.

Specialiștii sunt îngrijorați

Missouri Poison Center spune că ingerarea de doze mari de ivermectină pentru animale are o listă lungă de efecte secundare, inclusiv convulsii, comă, probleme pulmonare și probleme cardiace. Ivermectina veterinară nu este un remediu sau un tratament eficient pentru COVID, a avertizat în mod repetat FDA și este foarte îngrijorată, deoarece este concepută pentru animalele mari precum caii și vacile.

„Astfel de doze mari pot fi extrem de toxice pentru oameni”, avertizează FDA .

„Danny era pe deplin convins că inima lui s-a regenerat după incidentul cu boala Lyme care aproape s-a terminat cu insuficiență cardiacă congestivă”, au scris administratorii, înainte de a susține că „un istoric familial de boli de inimă și stres cronic” au fost motivul pentru care inima lui a cedat.

Efectele secundare sunt insuportabile

O revizuire a canalelor Telegram ale lui Lemoi arată că mulți dintre adepții săi care iau recomandările sale de dozare sau „protocoalele” pentru ivermectină veterinară se confruntă cu numeroase efecte secundare cunoscute ale administrării medicamentului.

„Am 4 luni de când iau medicamentul și se declanșează iadul, toată durerea m-a lovit de la talie în jos cu sciatică, atele ale tibiei, sindromul picioarelor neliniștit. Simt și ca o oarecare durere în oase”, a scris un membru vineri.

Lemoi a explicat efectele secundare negative ale administrarii de ivermectină veterinară, descriindu-le drept „herxing”, un termen real pentru a descrie un reacțiile care apare la persoanele care iau antibiotice ca tratament pentru boala Lyme.

„Soția mea ia ivermectină de 3 luni”, a scris un membru vineri.

„Este tratată pentru hepatită autoimună, tiroidă și vertebre. A avut niște HERXING grave. Astăzi are migrenă, vărsături și dureri severe de stomac. Are cineva vreo idee despre cum să ajute și sunt aceste simptome HERXING?”

Unii părinți administrează medicamentul copiilor

Unii membri ai grupului iau ivermectina nu numai ca tratament împotriva COVID, ci ca un remediu pentru aproape toate bolile – de la cancer și depresie, la autism și chisturi ovariene – crezând că fiecare boală este cauzată de un parazit care este îndepărtat din organism prin ivermectină, la fel cum animalelor li se administrează medicamentul pentru a trata viermii paraziți ca tenia.

Citește și: „Legea fugarilor”, blocată de fostul Consiliu Superior al Magistraturii

Lemoi a formulat, de asemenea, un regim de ivermectină pentru copii, iar numeroși membri ai grupului au raportat că îl folosesc. Numai săptămâna aceasta, un membru a scris că a înființat un alt grup pentru „părinții de copii cu autism, paralizie cerebrală etc.”, care folosesc doza recomandată de Lemoi pentru copii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...