Un interpret afgan care a colaborat cu procurori români în cadrul Europol a fost ucis de talibani

Data:

Un interpret afgan, MG Saleb, în vârstă de 33 de ani, care colabora cu Uniunea Europeană, a fost ucis miercuri noaptea de talibani cu puști AK-47 la domiciliul său din Kabul, potrivit postului de televiziune indian NewsX.

Potrivit G4Media, unul dintre magistrații cu care a lucrat interpretul afgan este prim-procurorul militar adjunct Bogdan Pîrlog de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București.

  • ”Noi am atras atenția asupra riscului la care sunt supuși colaboratorii organismelor internaționale ale statelor coaliției NATO din Afganistan, în special asupra magistraților care au lucrat cu aceste organisme internaționale. Sunt persoane în real pericol și am solicitat MAE găsirea unor soluții pentru extragerea acestora. Avem o obligație morală față de aceste persoane, dar e vorba și de o abordare pragmatică. Dacă nu suntem capabili să ne salvăm colaboratorii, orice altă misiune e sortită eșecului. Nimeni nu va mai avea încredere în statul român, în organismele internaționale”, a declarat pentru G4media.ro Bogdan Pîrlog, care este și co-președintele Asociației Inițiativa pentru Justiție.

  • Articolul integral, pe G4media.ro!
  • spot_imgspot_img
    G4Media.ro
    G4Media.ro
    Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Distribuie articolul

    spot_img

    Știri de astăzi

    Mai multe articole similare
    Related

    Cîrstoiu Suveică | Revista22

    Cîrstoiu Suveică este după chipul și asemănănarea politicienilor, are...

    Urmăriți internațional, aduși în țară de Poliția Română

    În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...