Un liceu din județul Botoșani, reabilitat cu 10 milioane de euro, stă închis

Data:

Un liceu din comuna Pomârla, județul Botoșani, reabilitat cu aproape zece milioane de euro, nu poate fi dat în folosință. Asta din cauza unui transformator. Mai exact, instalația necesară costă cât bugetul comunei pe un an, iar autoritățile locale se gândesc de unde să facă rost de bani pentru a plăti.

Citește și: Nu, nu au venit extratereștri. Încă. Ce sunt obiectele zburătoare dobârâte în SUA și Canada

Potrivit adevărul, autoritățile locale au accesat, acum doi ani, fonduri europene, dar și guvernamentale pentru reabilitarea și modernizarea liceului, aproximativ 10 milioane de euro. După terminarea lucrărilor, liceul din Pomârla este unul dintre cele mai moderne licee rurale din România. La finalul lucrărilor, s-a ajuns însă la concluzia că, după ce s-au cheltuit atâția bani, liceul nu poate fi dat în folosință fiindcă nu există fonduri pentru achitarea unui transformator, impus de operatorul de curent.

Autoritățile locale spun că se așteptau cumva să li se ceară un transformator separat pentru liceu, având în vedere că tot consumul electric produs de laboratoare, săli de clase și campus se ridică la peste 180 de kw, însă prețul transformatorului i-a luat prind surprindere.

Citește articolul integral pe Monitorulbt.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
1 COMENTARIU
  1. Știu eu un liberal care este expert in transformatoare la mâna a doua , cred ca a iesit intre timp de la pușcărie sau mai are puțin și iese

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related