miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăRecomandateUn medic ieşean cere ca spitalele private şi cele de stat să...

Un medic ieşean cere ca spitalele private şi cele de stat să concureze pentru aceleaşi fonduri

Prof.dr. Adrian Covic, medic primar nefrolog şi coordonator al Compartimentului de Transplant Renal al Spitalului „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, cere, într-un interviu acordat medicalmanager.ro, ca pacienţii să primească aceeaşi îngrijire indiferent dacă merg la stat sau la privat, conform contribuţiei la sistemul de asigurări de sănătate.

El susţine că un pacient nu ar trebui să plătească mai mult la privat, din moment ce plăteşte taxele pentru asigurare, şi că ar trebui să beneficieze de cele mai bune condiţii şi într-un spital de stat. „Cu unele excepţii, cum ar fi transplantul renal, între stat şi privat nu ar trebui să fie o diferenţă foarte mare. Ar trebui să concureze egal, echilibrat, având şanse egale la aceleaşi fonduri. Privatul nu trebuie să fie defavorizat şi este momentul ca şi medicina privată să se mute din zona de mic cabinet individual, de servicii care sunt profitabile, spre centre mai mari, de tip policlinică, de tip spital sau de tip consorţiu de cabinete, cum este peste tot în străinătate”, a declarat prof. dr. Adrian Covic.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE