Un medic ucrainean din Târgu Mureș a pornit o campanie pentru ajutorarea cu medicamente a Spitalului din Cernăuţi

Data:

Medicul de origine ucraineană Illia Kobliuk, care lucrează la UPU SMURD Târgu Mureş, a demarat o campanie umanitară, pentru ajutorarea cu medicamente a Spitalului din Cernăuţi.

Primăria comunei Râciu, în parteneriat cu farmacia din localitate, au răspuns apelului lansat de doctorul Illia Kobliuk, anunţând că donaţiile se fac până în data de 12 martie, informează Agerpres.

„Illia Kobliuk este medic de origine ucraineană, din Cernăuţi mai exact, o zonă în plin război unde îi trăiesc părinţii şi familia. Lucrează la UPU Târgu Mureş – Spitalul Judeţean Mureş şi, de ceva timp, face parte din comunitatea noastră din Râciu, fiind ginerele domnului Crini Ercean, un consătean de bază a comunei noastre. Dragi consăteni, fac un apel la dumneavoastră pentru a veni în ajutorul Spitalului din Cernăuţi, cu medicamente! Procedura pentru medicamente: se vor cumpăra medicamentele doar de la farmacia din Râciu, la farmacie existând o listă cu medicamentele necesare pentru Spitalul din Cernăuţi. Practic, cumpăraţi medicamentele şi le lăsaţi în farmacie. Apoi, medicamentele vor fi livrate spre Ucraina prin intermediul farmaciei din comună, regimul medicamentelor fiind unul strict pentru scoaterea din ţară. Menţionez faptul că farmacia din comună este în parteneriat cu noi în această acţiune”, a anunţat pe Facebook, primarul comunei Râciu, Ciprian Alin Belean.

Citește și: Ursula von der Leyen: Liderii UE lucrează la un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

În acelaşi timp, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş şi Liga Studenţilor din Târgu Mureş au demarat campania umanitară „Împreună pentru Ucraina”, pentru a veni în sprijinul refugiaţilor din Ucraina, arătând că în continuare aceştia au nevoie de sprijin.

„Zeci de mii de ucraineni, în special femei şi copii, au plecat din casele lor cu ceea ce au reuşit să îndese în grabă într-un rucsac şi se străduiesc să îşi facă un rost în România. Alte zeci de mii tranzitează România în speranţa unei vieţi mai bune. În urmă cu o săptămână, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş şi Liga Studenţilor din Târgu Mureş au demarat campania umanitară ‘Împreună pentru Ucraina’, pentru a veni în sprijinul acestor oameni. Până în prezent, au fost trimise trei transporturi cu alimente, îmbrăcăminte, pături, medicamente şi produse igienico-sanitare. Efortul trebuie însă să continue”, au anunţat, luni, UMFST Târgu Mureş şi Liga Studenţilor Târgu Mureş.

La UMFST Târgu Mureş sunt funcţionale două centre de donaţii, unul situat în incinta Facultăţii de Farmacie (str. Gheorghe Marinescu, nr. 38), cu programul 8,00 – 20,00, şi unul amplasat la sediul Ligii Studenţilor din Târgu Mureş (Căminul nr.2, str. Nicolae Grigorescu, 15), unde se poate dona zilnic, în intervalul orar 12,00 – 20,00.

Studenţii UMFST s-au mobilizat şi săptămâna trecută şi au organizat o acţiune de sprijin pentru refugiaţii ucraineni, reuşind să strângă alimente, produse de igienă, medicamente şi îmbrăcăminte, pe care le-au transportat la Vama Sighet.

Citește și: Ucraina în UE. Când ar putea deveni membru cu drepturi depline?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: