România, amenințată de un lider rus cu rachete Satan

Data:

Directorul general al agenției spaţiale de la Moscova, Roscosmos, Dmitri Rogozin, a lansat o amenințare extrem de gravă la adresa statelor care au închis spațiul aerian pentru avionul care urma să îl ducă în Serbia pe Serghei Lavrov.

României nu i s-ar fi cerut deschiderea spațiului aerian. Și, totuși, Directorul general al agenției spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin, lansează amenințări și României, potrivit  newsweek.ro.

„La ce este bun [racheta] Sarmat (Satan, în traducere – n.r.r)? El nu va cere pemisiunea pentru zbor de tranzit nici bulgarilor fricoși, nici românilor răzbunători, nici celor din Muntenegru care au trădat istoria noastră comună. Exact la fel ca în cazul celorlalți, gen cei din Suedia”, a scris Dmitri Rogozin pe Twitter.

 

RS-28 Sarmat (in rusa: РС-28 Сармат,[3] numit după sarmați nume de raportare NATO: SS-X-29 sau SS-X-30), cunoscut în mod colocvial în occident ca „Satan II”, este un super-echipat rusesc cu combustibil lichid, echipat MIRV rachetă balistică intercontinentală grea (ICBM) în curs de dezvoltare de către Biroul de proiectare a rachetelor Makeyev din 2009.

Este destinat să înlocuiască ICBM R-36M (SS-18 „Satan”) în arsenalul Rusiei Sarmatul este una dintre cele șase noi arme strategice rusești dezvăluite de președintele rus Vladimir Putin la 1 martie 2018.[ RS-28 Sarmat a efectuat primul zbor de testare pe 20 aprilie 2022 iar guvernul rus se așteaptă ca racheta să intre în serviciu mai târziu în cursul anului.

Are greutate 208 tone metrice și Lungime 35.5 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: