Un pod nou peste Mureș se va construi la Arad, din fonduri europene. Investiție de 165 de milioane de lei

Data:

Lucrările de construire a unui nou pod peste râul Mureş, în municipiul Arad, au început luni, mai devreme decât se estimase, în cadrul unui proiect mai amplu de realizare a unui nou traseu de transport public, cu o valoare totală de 165,7 milioane de lei.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, după ce a verificat şantierul, că angajaţii firmei care a câştigat licitaţia au început lucrările.

„Este o lucrare pe care o aşteptăm de mult. Sperăm că reuşim să îl terminăm la timp, pentru că de la o zi la alta materialele de construcţii de scumpesc tot mai mult”, a spus edilul, citat de Agerpres.

Contractul a fost semnat în luna ianuarie, cu firma locală PAB România, care are un termen de execuţie de 28 de luni. La vremea respectivă, administraţia locală estimase că lucrările vor putea începe abia la vară.

Citește și: Comisia de la Veneția critică dur legea pentru desființarea Secției speciale

Proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare” este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România. Proiectul a obţinut finanţare prin POR 2014 -2020 şi are valoarea totală de 165.734.324 lei (TVA inclus).

Noul pod va avea o lungime de lung de 295 metri şi lăţime de 23,5 metri şi va permite realizarea unui traseu de transport public care să lege mari cartiere ale oraşului, respectiv UTA, Confecţii, Pârneava, Alfa şi Aradul Nou.

Proiectul mai include modernizarea infrastructurii rutiere pe trei tronsoane cu o lungime totală de 7,7 kilometri, amenajarea a două staţii de reîncărcare pentru autobuzele alimentate electric, modernizarea a 17 staţii de transport public şi construirea a şase staţii noi, crearea, modernizarea sau extinderea unui număr de 20 de intersecţii semaforizate prevăzute cu sisteme de transport inteligente, plantarea a 300 de arbori şi arbuşti de-a lungul aliniamentelor stradale.

Citește și: Pentru prima dată, AUR a scăzut în sondaje. Procentul de români care cred că țara merge într-o direcție bună s-a dublat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...