Un primar din Bacău și-a tăiat salariul său și al angajaților din primărie pentru a avea bani de investiții

Data:

Un primar a scăzut salariile din primărie, inclusiv pe al lui, ca să aibă bani de proiecte și investiții pentru comuna pe care o conduce. Anunțul pentru comunitate a fost făcut de primar chiar pe pagina sa de Facebook, relatează Agrointeligența.

Primarul comunei Gura Văii, județul Bazău, a anunțat că măsura de aplică din acest an, iar angajații primăriei vor avea salarii diminuate, după ce Consiliul Local a a aprobat o inițiativă a primarului localității. Primarul Silviu Tinei și-a diminuat indemnizația, cu 20%, la fel ca viceprimarul.

Citește și: Ce leagă și ce desparte Austria de satul meu. O călătorie între două țări care s-au trezit rivale

„Implicit, în virtutea Codului Administrativ, și consilierilor locali ai comunei Gura Văii li se vor reduce indemnizațiile pentru participarea la lucrările Consiliului Local. Totodată, în cursul anului 2023, în cadrul Primăriei Gura Văii nu se vor acorda sporuri de condiții vătămătoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevăzute de legi speciale dar nejustificate”, a anunțat Silviu Tinei.

Cu banii economisiți, primarul vrea să facă mai multe investiții pentru comună printre care alimentarea cu apă, extindere rețea apă potabilă, poriect integrat pentru înființarea rețelei de canalizare a apei menajere și modernizarea tețelei de apă potabilă, modernizare iluminat public, modernizare infrastructură rutieră și sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...