Un subiect de la Bac 2023, căutat pe net cu o seară înainte de începerea probei. Anchetă la Ministerul Educației

Data:

Câteva zeci de căutări ale expresiei „de bună seamă”, ce apare la prima cerință a probei de Limba română de la Bac 2023, au fost făcute încă dinainte ca elevii să cunoască conținutul subiectelor, conform monitorizărilor Google de la miezul nopții, dar și unei raportări a portalului Dexonline.

Mai mulți internauți au vrut să vadă care este sensul expresiei „de bună seamă”.

Conform Dexonline, aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10.00 (de începe a probei de Bac 2023, (inclusiv câteva înainte de ora 6), în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă.

Prima cerință a primului subiect de la examenul de Bacalaureat a fost aceasta: „indică sensul din text al secvenței «de bună seamă»”.

Conform monitorizărilor Google de la miezul nopții, mai mulți internauți au vrut să vadă care este sensul expresiei „de bună seamă”
Sursa: dexonline.ro

Expresia a fost căutată pe Google încă de la ora 1:00 de 34 de persoane, ulterior vârful căutărilor a fost la ora 3:30, și chiar înainte să înceapă examenul, 42 de persoane căutau pe Google răspunsul la această cerință.

Citește și: 42.000 de părinți cer Ministerului Educației să accepte o rezolvare greșită a un subiect de la Bac

Ministerul Educației a transmis că a deschis o anchetă legată de subiectele de la proba de Limba română de la Bacalaureat 2023, la mijloc existând suspiciuni că anumite persoane le-au știut încă dinainte de începerea probei.

Sursa foto – Dexonline

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a...

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...