Un teren din Copou- Iași, ocupat prin cesiune de la o altă firmă, fără ca plenul Consiliului Județean să-și dea acordul. Primarul Chirica tace chitic

Data:

Terenul din Copou a fost ocupat prin Metoda Asimionesei din Sărărie: cesiune de la o altă firmă, fără ca plenul Consiliului Județean să-și dea acordul. Carol Theitler revendică din 2012 circa 2.000 mp din suprafața ocupată de familia Poroșnicu. Tipografia lui Cornel Poroșnicu e vechi partener de afaceri cu PNL în campaniile electorale, scrie ReporterIS.

Urmașul lui Jaques Theitler, Carol, a dat în judecată Consiliul Județean (CJ), UAT Județul Iași, Eurotranzact SRL și pe Gianina și Cornel Poroșnicu pentru a desființa un contract de cesiune între o firmă radiată din 2013 – Moprest SA  – și Eurotranzact SRL.
Administratorul ultimei firme a fost Cornel Poroșnicu, care a decis vânzarea către propria persoană și către fosta soție a unei clădiri de pe Codrescu 6, precum și concesionarea unui teren aflat în domeniul public al CJ Iași. Clădirea și terenul apar în alte litigii din 2012 și 2022: pe de o parte Carol Theitler cere peste 2.000 de mp de teren care se află acum în proprietatea CJ, de cealaltă parte Gianina și Cornel Poroșnicu cer prelungirea unui contract de concesiune expirat de doi ani.

Primarul Mihai Chirica refuză să demoleze o hală construită fără autorizație. Continuarea, în ReporterIS!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...