Unde ne adăpostim în caz de război? LISTA buncărelor din România.

Data:

Lista adăposturilor de protecție civilă, publicată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, conține peste 60 de pagini și 4538 de buncăre.

Aceste buncăre se regăsesc în toate județele din țară, dar cele mai multe sunt în municipiul București. Acolo există 1.171 de adăposturi civile.

În județul Cluj se află 198 de adăposturi de protecție civilă în caz de război, dintre care 162 sunt localizate în municipiul Cluj-Napoca.

În cursul zilei de marți, Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat că suntem pregătiți pentru orice situație, când a fost întrebat despre verificarea adăposturilor de război din România, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina, potrivit news.ro. De asemenea, ministrul a evidențiat că inspecții la aceste buncăre se fac în fiecare an.

„Există un anumit calendar pentru această inspecţie (…) Din perspectiva noastră, a celor care sunt în domeniul Apărării, acest lucru s-a făcut, în ultimii ani, foarte serios şi ştim exact, suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a spus Dîncu.

Articolul complet poate fi citit în MONITORUL DE CLUJ.

spot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...