Ungaria face un pas înapoi și promite modificări juridice pentru deblocarea fondurilor UE

Data:

Guvernul Ungariei a promis Bruxelles-ului că va modifica până la sfârșitul lunii octombrie mai multe legi criticate de executivul UE dacă se va ajunge la un acord privind deblocarea fondurilor europene care îi sunt destinate, a declarat marți șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

Comisia Europeană a suspendat plata către Budapesta a unor subvenții în valoare de 5,8 miliarde de euro din fondul de redresare al UE, din cauza preocupărilor legate de statul de drept în Ungaria.

Ungaria face, de asemenea, obiectul unor sancțiuni financiare din partea Bruxelles-ului din cauza acelorași probleme legate de statul de drept – inclusiv procedurile de licitație publică care nu respectă garanțiile anticorupție – și a avut termen până la sfârșitul zilei pentru a răspunde la preocupările Bruxelles-ului.

Naționalistul Viktor Orban se află sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a ajunge la un acord cu UE, în condițiile în care forintul maghiar a atins noi minime luna trecută, iar inflația continuă să crească.

„Am prezentat deja unele dintre aceste (modificări legislative) și am făcut promisiuni pentru alte câteva modificări legislative dacă acordul cu Comisia va fi semnat”, a declarat Gergely Gulyas în cadrul unui briefing de presă. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Si in Ungaria totul va reintra in normalitate si discursuri politice sau politicianiste de felul celui prezentat de catre Orban de Budapesta la Tusnad nu vor mai aparea . Pe masura ce soarta razboiului din Ucraina capata alte valente si Orban va renunta la se impotrivi vintului cum dealtfel o vor face o multime de natiuni ce vor dori sa fie aparate de interventia posibila a Rusiei si Chinei . Noi NATO vor aparea peste tot in lume .Ceea ce J.R.Biden ofera ,in acest moment ,intregii lumi este de nerefuzat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related