uni4Ukraine, o nouă platformă pentru ajutorarea refugiaților ucraineni din România

Data:

Facultatea de Științe Politice, din cadrul Universității din București a lansat miercuri platforma uni4Ukraine.

Proiectul își propune să identifice, monitorizeze și să prezinte într-un singur loc și într-o formă ușor accesibilă publicului inițiativele existente care sprijină persoanele care au părăsit sau intenționează să părăsească Ucraina via România.

O atenție specială este acordată refugiaților din mediul academic (studenți, profesori, personal administrative și tehnic) și familiilor lor.

Platforma include:

  • Informații, resurse și detalii de contact relevante pentru cei care se refugiază din Ucraina în/via România, indiferent de cetățenie
  • Lista și detaliile de contact ale tuturor inițiativelor din Universitatea din București (informare, cazare, recrutare de voluntari, colectare de donații, strângeri de fonduri, traduceri pentru autoritățile publice)
  • Pentru cei care doresc să ofere sprijin ca voluntari, inclusiv pentru donare de sânge, informații și date de contact ale autorităților publice și organizațiilor cu o bună reputație ce pot gestiona eficient resursele și care pot, de asemenea, identifica persoanele ce ar putea profita / abuza de situație
  • Informații și date de contact pentru identificarea și raportarea eventualelor abuzuri asupra refugiaților, în special pentru evitarea traficului de persoane
  • Condamnări ale războiului și apeluri la pace și solidaritate internațională din partea mediului academic, inclusiv din Universitatea din București
  • Lista unor inițiative internaționale cu bună reputație pentru sprijinirea membrilor comunității academice care se află în dificultate sau situații de risc

Pentru informații și resurse din afara Universității din București au fost și vor continua să fie selectate surse oficiale guvernamentale, precum și inițiative care s-au dovedit public utile pentru acțiuni rapide de asistență umanitară.

Pentru fiecare din aceste resurse externe sunt indicate limbile în care sunt disponibile, precum și autorii lor, astfel încât potențialii beneficiari să poată decide în mod informat și să poată fi protejați de eventuale abuzuri.

Paginile sunt actualizate permanent și momentan toate informațiile sunt disponibile atât în limba engleză, cât și în cea română.

Sunt în pregătire mai multe versiuni lingvistice, precum și o secțiune despre cum ne putem proteja împotriva dezinformării.

Dacă doriți să sugerați includerea unei resurse sau inițiative, inclusiv alte apeluri la pace și solidaritate din partea mediului academic românesc, ori doriți să vă implicați ca voluntar în acțiuni alături de Universitatea din București, vă rugăm să ne contactați la uni4Ukraine@fspub.unibuc.ro.

Platforma a fost creată de o echipă de studenți și cadre didactice din cadrul programului Master Afaceri Publice Internaționale în limba engleză (MIPA) al Facultății de Științe Politice a Universității din București și este gestionată administrativ de Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internaționala (IDC) al aceleiași facultăți, sub coordonarea conf.univ.dr. Luciana Alexandra Ghica (luciana.ghica@unibuc.ro).

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Hărțuirea jurnaliștilor români este criticată de către Departamentul de...

Noi norme pentru combaterea spălării banilor adoptate de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat un pachet de legi care...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...