Unitatea și solidaritatea internă ale UE, esențiale pentru viitoarea reconstrucție a Ucrainei

Data:

În cadrul dezbaterii de săptămâna aceasta, Parlamentul European a concluzionat că unitatea și solidaritatea internă ale UE sunt esențiale pentru viitoarea reconstrucție a Ucrainei.

Eurodeputații au discutat cu ministrul delegat francez, Klinkert, și cu președinta von der Leyen despre consecințele sociale și economice asupra UE ale războiului Rusiei din Ucraina. Aceștia au salutat al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și pachetul de redresare pentru Ucraina, ambele prezentate de președinta Comisiei, von der Leyen. Eurodeputații au subliniat, de asemenea, necesitatea de a sprijini cetățenii și întreprinderile din UE afectate de război, solicitând unitate în rândul statelor membre. De asemenea, aceștia au solicitat sprijin pentru țările care se confruntă cu cele mai grave efecte ale războiului, fie ca o consecință a dependenței lor de gazul și petrolul rusesc, fie din cauza găzduirii unui număr mare de refugiați ucraineni.

Importanța reducerii la minimum a costurilor cu care se confruntă UE

Ministrul delegat francez pentru integrare, Brigitte Klinkert, și președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, au deschis dezbaterea. Puteți urmări aici declarațiile acestora.

Majoritatea deputaților au subliniat necesitatea de a-l învinge pe Putin, dar au subliniat, de asemenea, că cea mai bună modalitate de a face acest lucru este de a reduce la minimum costurile cu care se confruntă UE însăși. Acest lucru ar permite menținerea unității între statele membre, atenuarea efectelor asupra gospodăriilor și a întreprinderilor și ar permite UE să susțină mai bine reconstrucția Ucrainei după război.
Eurodeputații au subliniat situația dificilă în care europenii trebuie să aleagă între a cumpăra alimente sau a-și încălzi casele și, de asemenea, au solicitat Comisiei să analizeze, de la caz la caz, dacă să adopte orice legislație care ar putea adăuga sarcini suplimentare pentru întreprinderile aflate deja în dificultate.

Puteți urmări aici prima rundă de intervenții ale eurodeputaților și dezbaterea completă aici.

Sursă: www.europarl.europa.eu

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
1 COMENTARIU
  1. Desigur, UE,in frunte cu doamnele von der Leyen si Klinkert se vor urca ,impreuna cu parlamentarii UE,pe tractoare si vor pregati noua recolta de greu a Ucraniei! Dupa ce si-au tras un glont in picior ,conducatorii UE vor ,,reconstructia” Ucrainei! Pana atunci cooperatorii din CAP-ul UE vor manca grau de la americani si de la canadieni, la preturi exorbitante! Preturi la fel de ,,accesibile ” precum cel al gazelor si petrolului care vin de la partenerii strategici de peste ocean!
    ,,Anumite Fake-news sunt eterne” sustine istoricul evreu Yuval Noah Harari. ,,Specia Post-adevar: pe drept cuvant,oamenii au trait intotdeauna in era post-adevarului. Homo sapiens este o specie post -adevar a carei putere presupune crearea de fictiuni si ca trebuie sa creda in ele” scrie Harari in cartea sa,, 21 de lectii pentru secolul XXI”(editura Albin Michel,2018). Fictiuni pe care maimutele care conduc UE si care au vrutsi inca persista,alaturi de gorila americana sa distruga cercopitecul rus,incearca sa le transforme in adevaruri pentru Homo sapiens unio-europepensis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sondaj Avangarde pentru Digi24. Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan, pe locul 2

Alegerile pentru Primăria Capitalei. Un sondaj realizat de Avangarde,...

Ce cred rușii despre adevărații vinovați pentru atacul terorist din Moscova | Aktual24

Un sondaj realizat în capitala Rusiei de jurnaliștii de...

Patronul Fermei Dacilor scapă de arestul la domiciliu

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, scapă de arestul la...