Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a primit cadou un han de două milioane de lei în Suceava

Data:

Guvernul României şi Filiala Iaşi a Academiei Române fac un cadou Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi: un teren de aproape 10.000 de metri pătraţi cu clădirile aferente trec din proprietatea Academiei în cea a universităţii. 

Hotărârea de Guvern prin care se face acest transfer precizează şi o evaluare de inventar a bunurilor, care este mult sub-estimată, de obicei, faţă de valoarea de piaţă. Astfel, UAIC primeşte cadou bunuri de aproape 2 milioane de lei.

Este vorba de fostul Han „Brădeţ”, din comuna Gălăneşti, judeţul Suceava, care a fost preluat de Academia Română în 1996 şi transformat între timp într-un centru de cercetare. Prin Hotărârea de Guvern consultată de Ziarul de Iași, UAIC îşi ia angajamentul să preia complexul „în vederea realizării de activităţi didactice, de cercetare, de creaţie, cultural artistice, precum şi pentru cazarea participanţilor”.

Citește și: Octavian Fulop, supraviețuitor al Holocaustului: „La Birkenau moartea era cea mai ușoară. Grea era viața”

Teren de 10.000 metri pătraţi, clădire de 1.000 mp

În mod concret este vorba despre un teren de 9.676 de metri pătraţi, o clădire cu parter şi două niveluri, cu suprafaţa la sol de 622 de metri pătraţi şi cea desfăşurată de 1.034 de metri pătraţi. Conform actelor, clădirea a fost dată în folosinţă în 1989, dar nu a beneficiat până acum niciodată de vreo acţiune majoră de renovare şi reabilitare.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related