Potrivit G4Media, Universitatea Româno-Americană a anunțat miercuri că începând din luna octombrie 2021 devine membru al „OSCE Network of Think Thanks and Academic Institutions”, fiind „recunoscută în plan internațional pentru capacitățile sale de cercetare științifică”, după 30 de ani de la înființare.
Crearea Rețelei OSCE a fost recomandată de fostul secretar general, Lamberto Zannier, în discursul din iulie 2011. Doi ani mai târziu, la Viena, 16 instituții prestigioase de cercetare au pus bazele Rețelei în urma consultărilor pe care acestea le-au avut cu delegații ale țărilor lumii și ale instituțiilor OSCE.
Peste 140 de membri
Fiind o structură independentă de statele membre OSCE, rețeaua, alcătuită astăzi peste 140 de membri, funcționează ca o platformă globală de cercetare și comunicare în domeniul securității, oferind expertiză academică și politică organismelor internaționale.
În prezent, Rețeaua reunește cele mai prestigioase centre de cercetare științifică la nivel mondial, axate pe probleme de securitate globală și regională.
Articolul integral, pe G4Media!
Sursa foto: Facebook/ Universitatea Româno-Americană