Universul pictorului Gustav Klimt va putea fi explorat la cel mai mare muzeu imersiv new media din România

Data:

spot_img

Pentru prima dată în România, universul artistic al pictorului Gustav Klimt va putea fi explorat într-un show imesiv, la MINA – cel mai mare muzeu imersiv new media din România.

Doar o zi ne mai desparte de deschiderea primului spațiu imersiv din țară: MINA – Museum of Immersive New Art – peste 2500mp, în fosta fabrică de calculatoare din ICE Felix, situată în Pipera. Un spațiu industrial transformat într-unul multifuncțional, care va găzdui proiecte culturale, un spațiu de joacă art & tech pentru copii, expoziții imersive, evenimente de socializare, lifestyle și corporate.

„A influențat profund dezvoltarea artei moderne, a avut un impact semnificativ asupra artei și culturii în general și a fost subiectul mai multor expoziții imersive internaționale. În premieră, în România, universul artistic al pictorului Gustav Klimt va putea fi explorat într-un show imesiv, la MINA – cel mai mare muzeu imersiv new media din România.

Cele mai faimoase lucrări precum „Sărutul”, „Portretul Adelei” și „Doamna cu Evantaiul”, cea mai scump vândută operă de artă din Europa, vor prinde viață. Cele mai mici detalii ale lucrărilor vor putea fi admirate prin proiecții de peste 6m înălțime, într-un spectacol 360.

Inspirat de mișcarea simbolistă, lucrările lui Gustav Klimt împrumută tehnici impresioniste, motive bizantine, grecești și egiptene și integrează arta decorativă în picturi, într-o alăturare de realism și abstract”, detaliază MINA – Museum of Immersive New Art.

Citește și: BREAKING Prigojin a murit într-un accident de avion în Rusia

Showuri educative pentru toate vârstele

MINA – Museum of Immersive New Art va găzdui spectacole imersive cu proiecții 360, instalații de artă și tehnologie, expoziții și evenimente dedicate noilor media ṣi un spațiu special creat pentru copii, de peste 800mp, cu instalații interactive ṣi educative – MINA Kids.

Copiii pot învăța lucruri interesante despre protejarea mediului marin într-un mod interactiv.

„În Marea Neagră, poluarea și distrugerea habitatelor naturale au afectat echilibrului ecologic și biodiversitatea. Printr-o mai bună înțelegere a impactului pe care acțiunile noastre le au asupra habitatului marin, putem asigura protejarea întregului ecosistem.

Credem în importanța educației și facem acest demers de conștientizare la MINA, în cadrul show-ului imersiv Lumea Subacvatică – o călătorie în lumea acvatică, potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copiii de toate vârstele”, mai precizează MINA – Museum of Immersive New Art.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

După scandalul de la Opera Națională București, din 2016,...

Cum ajung banii rusești să influențeze alegerile din SUA

Procurorii din Statele Unite au pus sub acuzare doi...

Michel Barnier a fost numit noul prim-ministru al Franței

După luni de paralizie politică, președintele Emmanuel Macron l-a...