duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăRecomandateUnul dintre cei mai cunoscuți vânători din Transilvania, la un pas să...

Unul dintre cei mai cunoscuți vânători din Transilvania, la un pas să fie omorât de un URS:„Puteam fi la priveghi”

Vasile Bucur,președinte Asociației de Vânătoare și Pescuit Alba, a fost la un pas să fie omorât de un urs în timpul unei goane de mistreți.

Bucur, un vânător cu multă experiență, a povestit întreaga întâmplare petrecută în apropiere de Alba Iulia pe rețelele de socializare.

„Dragii mei,
Astăzi, 15 august 2021, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, era să o pun de mămăligă. Împreună cu o parte din membri grupei de vânătoare, am participat la 2 goane de alungare la mistreți, deoarece avem depuse sesizări și cereri de pagubă din partea unor proprietari de teren agricol. Vânătoarea am organizat-o pe Fondul de vânătoare Oarda, la 6-7 km de Alba Iulia, atenție ! în lunca Muresului. Pentru cunoscători, am făcut prima goană pe Morărești, unde nu am găsit decât capre și o vulpe, iar a doua goană am făcut-o pe Pârâul Murgului. Eu am stat undeva la o întrerupere a pârâului, unde există o punte, pe unde poți trece cu mașină. M-am așezat într-o iarba mare la 15-20 m de puntea respectivă, un loc foarte bun de trecere a vânătului la vânătorile colective. Din precauție, mi-am lăsat mașină la circa 20 de m, în spatele meu pe drum, pentru că știam că în zonă sunt urși  si să nu am vre-o surpriză. La un moment dat, după ce a început goana, a ieșit un purcel din pârâu . La scurt timp am auzit în parau(unde există vegetație foarte multă, copaci, tufe mari, etc), o respirație grea care se apropia de punte. Am crezut că e scroafa cu purcei. 

Citește articolul integral în Monitorul de Cluj

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE