​Ursula von der Leyen: UE va trimite echipe de anchetatori în Ucraina pentru a ajuta la colectarea de probe privind crimele de război

Data:

Uniunea Europeană a înființat o echipă comună de anchetă cu Ucraina pentru a colecta probe și a investiga crimele de război și crimele împotriva umanității, a anunțat luni președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Potrivit acesteia, UE este pregătită să consolideze acest efort prin trimiterea de echipe de anchetă la fața locului pentru a sprijini parchetele ucrainene, iar Eurojust și Europol sunt gata să asiste această anchetă.
​ „În această după-amiază, am vorbit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski despre crimele îngrozitoare care au fost descoperite în Bucha și în alte zone din care trupele ruse au plecat recent. I-am transmis condoleanțe și l-am asigurat de sprijinul deplin al Comisiei Europene în aceste vremuri groaznice. Imaginile îngrozitoare nu pot și nu vor rămâne fără răspuns. Autorii acestor crime odioase nu trebuie să rămână nepedepsiți. Am convenit să asigurăm o coordonare strânsă între noi”, a transmis Ursula von der Leyen, printr-un comunicat de presă.
Citește și: Ambasadorul SUA la ONU, declarații la București: Au fost comise crime de război de către ruşi. Trebuie traşi la răspundere
Președinta Comisiei Europene a mai anunțat că există discuții în curs între Eurojust și Curtea Penală Internațională pentru a-și uni forțele și Curtea să facă parte din echipa comună de anchetă.
„O astfel de abordare coordonată din partea autorităților ucrainene, a UE, a statelor membre și a agențiilor acesteia și a Curții Penale Internaționale va permite ca probele să fie colectate, analizate și prelucrate în cel mai complet și eficient mod posibil. L-am însărcinat pe comisarul pentru justiție Didier Reynders să urmărească și să ia legătura cu procurorul general ucrainean. Comisia va oferi tot sprijinul tehnic și financiar necesar tuturor investigațiilor conduse de UE”, a precizat Ursula von der Leyen.
Citește și: UE, solidară cu Ucraina. Ajutor umanitar, protejarea refugiaților și sprijin pentru gestionarea frontierelor

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...