USR: 57 de milioane de lei costă, anul viitor, doar pensiile speciale ale parlamentarilor

Data:

57 de milioane de lei sau 11,4 milioane de euro. Atât vor costa în 2023 doar pensiile speciale ale parlamentarilor. În paralel, coaliția PSD-PNL-UDMR refuză de aproape șase luni să pună în dezbatere proiectul USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, precizează USR într-un comunicat de presă.

„Pe repede-înainte și fără să dea opoziției posibilitatea dezbaterii și depunerii de amendamente, Coaliția PSD-PNL-UDMR a votat bugetul Camerei Deputaților pe 2023, buget în care au pus și 35 de milioane de lei pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Alte 22 de milioane de lei au fost puse în bugetul Senatului pentru pensiile speciale ale foștilor senatori. În total, 57 de milioane de lei sau 11,4 milioane de euro.

„Bugetul Camerei Deputaților conține, din nou, faimoasele pensii speciale, denumite în mod manipulator indemnizații pentru limită de vârstă. Exact cum ne spunea și domnul Boloș, și domnul Budăi, de fapt nu există pensii speciale în România, toate au alte denumiri.

De fapt, sunt același lucru și mereu se găsesc bani pentru speciali și pentru grupurile de interese, dar pentru românii de rând nu se găsesc niciodată. Iată cum strângem cureaua, după cum ne spunea domnul Ciolacu”, a declara Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

Citește și: Procurorul Cristian Ardelean: Ultima speranță ca mii de dosare să nu se închidă este Curtea de Justiție a UE

Opoziția nu a putut depune amendamente

Parlamentarul susține că, în plus, pentru prima dată de când este în Parlament, opoziției nici măcar nu i s-a permis în ședința Comisiei de buget-finanțe să depună amendamente la proiectul de buget al Camerei, ceea ce reprezintă, în mod evident, o încălcare a procedurii și regulilor parlamentare.

„Dacă PSD și PNL ar fi vrut, din mai – când a depus USR un nou proiect de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor – și până acum, am fi avut adoptată legea de eliminare a acestor privilegii. Dacă PSD și PNL vor, așa cum susțin public, putem să adoptăm proiectul până la finalul anului, astfel încât în 2023 să nu mai plătim pensii speciale pentru parlamentari.

Sau indemnizații pentru limită de vârstă sau asistență socială, cum sunt numite pensiile speciale în bugetele celor două Camere. Oricum le spui, tot aia e. La fel cum spui PSD sau PNL, tot USL 2.0-susținător de pensii speciale e, acesta este adevărul. În afară de USR, niciun partid politic nu a dorit cu adevărat vreodată să elimine pensiile speciale”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

USR a depus un nou proiect de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor pe 6 mai 2022, după decizia CCR prin care legea care a eliminat aceste pensii a fost declarată neconstituțională, în motivare precizându-se că parlamentarii au acţionat cu „impetuozitate” şi „grabă” în adoptarea legii. De atunci, USR a solicitat, în mod sistematic, introducerea proiectului în circuitul legislativ, dar majoritatea PSD-PNL-UDMR a refuzat acest lucru..

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UPDATE Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.