USR a sesizat Comisia de la Veneția pe proiectele legilor Justiției

Data:

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat miercuri că a sesizat Comisia de la Veneţia pe proiectele legilor Justiției propuse de ministrul Cătălin Predoiu, cerând un aviz al acestui for.

Solicitarea a fost făcută de deputatul USR Iulian Bulai, preşedinte al grupului ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

„Comisia de la Veneția va emite o opinie pe cele trei legi ale justiției. Asta am cerut astăzi în Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Solicitarea a fost admisă cu majoritatea voturilor. PSD-PNL ar trebui să nu se grăbească: să aștepte punctul de vedere solicitat și să-l implementeze în raport cu prevederile MCV și GRECO”, a declarat Iulian Bulai.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, la rândul său, că este necesar un punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia.

Citește și: EXCLUSIV Vicepreședintele UDMR, bani europeni și de la guvernul ungar, pentru o pensiune în Ardeal

„În ciuda angajamentelor din programul de guvernare, domnul ministru Predoiu s-a opus din răsputeri obținerii unui asemenea aviz din partea Comisiei de la Veneția. Luând în considerare dezbaterile din Comisia specială și faptul că foarte multe asociații profesionale critică aceste proiecte, cu argumente substanțiale, este esențial să avem la îndemână avizul Comisiei de la Veneția și să dăm un vot în cunoștință de cauză. Solicităm coaliției PSD-PNL-UDMR să fie date rapoarte pe cele trei legi după ce vom vedea argumentele Comisiei de la Veneția”, a spus Stelian Ion.

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a început săptămâna trecută dezbaterea celor trei proiecte trimise în procedură legislativă de către Guvern privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Citește și: FOTO Renașterea cu bani europeni a celor mai importante bulevarde din Galați

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...