USR: Academia Oamenilor de Știință este o fabrică de sinecuri pentru 350 de persoane, printre care Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu şi Teodor Meleşcanu

Data:

Potrivit USR, Academia Oamenilor de Știință, pe care Uniunea o numește ca fiind una dintre „uzinele de sinecuri de lux ale PSD”, are cea mai spectaculoasă creștere în bugetul pe 2022: 232% în plus față de 2021.

„AOSR este o fabrică de sinecuri pentru 350 de persoane, printre care Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu şi Teodor Meleşcanu, pe care USR luptă să o desființeze.
În iunie, senatorul USR Cristi Berea și deputata USR Denisa Neagu au depus un proiect de lege în acest sens. În loc să oprească această risipă din bani publici, guvernul PSD-PNL-UDMR îi crește bugetul la 10 milioane de lei, cu 232% mai mult față de 2021!
Academia fantomă primea deja o sumă imensă din bani publici, fără să contribuie cu nimic în domeniul cercetării. În 2019, de exemplu, doar puțin peste 2% din bugetul instituției au mers către activități „academice” – simpozioane cu discursuri prăfuite, pișcoturi și cafeluțe. Restul banilor au mers către indemnizații și plata angajaților. Președintele academiei, de exemplu, primește 22.000 de lei pe lună, vicepreședintele și secretarul științific câștigă câte 17.000 de lei pe lună”, arată USR, într-o postare pe Facebook.


Potrivit Uniunii Salvați România, domeniul cercetării din țara noastră trebuie să fie finanțat în mod adecvat, iar risipa de bani publici prin pseudo instituții de cercetare reală trebuie oprită.

CITEȘTE ȘI: Experiența unui voluntar în studiile clinice pentru un vaccin împotriva COVID: „Majoritatea efectelor secundare au fost raportate de primitorii de Placebo” (presshub.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related